(Last Updated On: 18. juli 2018)

Rytterskolen i Lille Heddinge. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Lille Heddinge: En af Stevns’ små historiske perler er Rytterskolen i Lille Heddinge.

Det unikke sted har været en truet art, selv om den har hørt under Østsjællands Museum. Dette slægtskab er nu stoppet. Men friske kræfter er klar til at give Rytterskolen nyt liv.

Overtaget af biblioteket

Stevns Bibliotekerne har sammen med flere frivillige fået overdraget ansvaret for rytterskolen.

Bibliotekernes rolle er i første omgang, at hjælpe med at få liv i skolen. Både ved at hjælpe de frivillige i gang, og ved at lægge nogle af bibliotekernes arrangementer på skolen.

En af de frivillige ildsjæle, som påtager den store opgave er forfatter Lise Søelund, som f.eks. planlægger en studiekreds til efteråret om Søren Kirkegaards “Enten-eller”.

Idémøde 19. juli

Men der er brug for mange ideer og hænder til at booste Rytterskolen.

Derfor afholdes et “Hvad kan vi ellers bruge Rytterskolen til?” opstartmøde torsdag den 19. juli kl. 19-21 på Rytterskolen, Ryttervej 2, Lille Heddinge

– Mød op og lad os høre dine idéer, alle interesserede er meget velkomne, lyder det fra Stevns Bibliotekernes Jane Andersen.

Den 28. juli, kl. 13-15 er der genåbningsreception.

Skolen er fredet

Det hele foregår i autentiske rammer i Lille Heddinge Rytterskole fra 1722.

Bygningen er fredet og vurderes at være den bedst bevarede af de 241 rytterskoler, som Frederik IV fik bygget i 1720`erne, for at børn på landet også kunne blive undervist.

Skolen var i brug frem til 1892, og fremstår smukt bevaret med gammelt skoleinventar, en helt lille oplevelse i sig selv.
sky

Her kan du høre Lise Søelund fortælle mere om skolen.
Se med her:

Skriv en kommentar