(Last Updated On: 7. maj 2020)

For Carsten Ladegaard Jensen er de flotte rammer på Gjorslev Slot stadig nye, og der er meget at opleve og opdage. Carsten Ladegaard Jakobsen er selv vokset op på en lille gård i Ammitsbøl med 40 malkekøer og 40 hektar jord. (Privatfotos)

Af Erik Nielsen

Gjorslev: Godsejer Jens Edward Tesdorpf har med et rekrutteringsbureaus mellemkomst ansat en såkaldt godsforvalter, der nu varetager det overordnede ansvar for Gjorslev Gods. Det er Carsten Ladegaard Jakobsen, der er agronom og senest kommer fra en stilling som afdelingsleder i landets største rådgivningsvirksomhed for landmænd: Sagro.

Han har sammenlagt været økonomisk rådgiver for landmænd i 30 år, men nu skal han altså til at »stå på egne ben« og føre sine egne råd ud i livet. Han skal til at smage på »sin egen medicin« om man så må sige, så Gjorslev Gods vedbliver med at være en sund virksomhed på en stabil økonomisk platform.

56 år og masser af visioner

Carsten Ladegaard Jakobsen er 56 år gammel og han har afløst godsfuldmægtig Lars Honoré, som gik på pension 1. april. De to havde et overlap på et par måneder, og efter denne indkøringsperiode har Dagbladet lavet en aftale om at kigge forbi godset og høre den nye mands planer for det sted, der har en plads i de fleste stevnsboers hjerte eller hjerne.

I disse corona-tider har vi aftalt at mødes i den store slotsgård. Det er en solbeskinnet forårsdag. Og den gamle middelalderborg, hvis historie går helt tilbage til 1396, tager sig ud fra sin allerbedste side, da bilen kører ned igennem den brostens-belagte allé med bindingsværkstalde på begge sider.

Bilen fortsætter over voldgravens kridtstensbro, og jeg parkerer på brostenene foran slottet, der er det opsigtsvækkende centrum for Gjorslev Gods, som nu har fået en ny førstemand.

Læs hele interviewet med den nye godsforvalter i denne uges udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar