(Last Updated On: 6. august 2019)

Johanne Visbys helt specielle motivverden fik en fin modtagelse da hun udstillede i Nationalmuseets Kunstforening i 2018. Nu kan de ses i mediehuset på Nytorv 6 i Store Heddinge. (Foto: Klaus Slavensky)

Mediehuset: Johanne Visby uddannede sig som glaskunstner i 1994 fra Danmarks Designskole, der dengang netop var blevet sammenlagt af flere kulturinstitutioner og kunstretninger, hvilket meget godt afspejler den udvikling, som Johanne Visbys kreativitet har taget.

Arbejder i et krydsfelt

I mange år havde hun værksted på Islands Brygge i København, i dag har hun et kreativt værksted på Fritidsgården i Hårlev, hvor hun også er tilknyttet Billedskolen Storstrøms som underviser.

Undervejs i transformationen fra glaskunstner til aktiv kunstformidler har Johanne Visby uddannet sig til ungdomspædagog.

– Jeg befinder mig meget godt i krydsfeltet mellem pædagogik og kunst, fortæller hun.

Det krydsfelt kan man også opleve når man betragter hendes nærmest grafiske kunst, som kan ses i Mediehuset i august og september måned.

Små frugtbare verdner

Billedkunstneren Johanne Visby vil godt føre tilskueren ind i en finurlig verden, som Deres udsendte straks associerer med Janssons mumi-univers uden trolde og finske skove.

– Det er små verdener, forskellige formverdener som kan vise frugtbarhed, kommer det tøvende fra Johanne Visby, der som mange andre kunstnere helst ikke vil lægge sig fast på en ensidig fortolkning af sine værker.

Det behøver hun heller ikke, idet de organiske strukturer, som ofte er i serier, kalder på fantasien hos beskueren.

Tegningerne er lavet på akvarel-papir, der kan være indfarvet så det passer til motivet, og Visbys kærlighed til fotografier og malerier er tydelig.

Nysgerrighed er inspiration

Inspirationen finder hun i alt hun møder på sin vej, og det kan være en plet i asfalten, smukke mønstre i stof eller lagene i Stevns Klint.

Selv har hun en kjole på med mønstre, som kunne være motiver til det næste værk. Men ofte tænker hun også i musik, fragmenter af toner fra forskellige genre.

– Glaskunst er fortryllende og fantastisk, men det kræver særlige ovne og stort udstyr, forklarer hun som en af årsagerne til at hun i dag har kastet sig ud i en verden af spændende, bevægelige figurer og former, der ikke vil forblive i den ramme de er placeret i.

Ligesom Johanne Visby selv er på en evig og nysgerrig udvikling i kunstens verden.

sky

 

Skriv en kommentar