(Last Updated On: 30. marts 2017)

Venstre Stevns støtter forslaget om at ansætte en boligsocial medarbejder hurtigst muligt. Vi mener ikke, at vi har råd til at lade være.

Som flygtning er det langt fra sikkert, at man nogensinde har lavet mad på et komfur, benyttet en mikroovn eller haft rindende vand indendørs. Istandsættelsen af fem lejemål efter fraflytning, har over de sidste et til tre år beløbet sig til 1,3 mio. kr. og det har ikke været på grund af bevidst hærværk, men på grund af manglende viden. Derfor mener Venstre Stevns, at det er en del af vores integrationsopgave, at hjælpe de nye borgere til at forstå almindelig daglig livsførelse i Danmark.

Venstre Stevns ser det som en kerneopgave, at de flygtninge, der kommer til Stevns, bliver integreret i det danske samfund. Det er afgørende vigtigt, at der opnås en fælles forståelse af, hvordan en dagligdag i Danmark er tilrettelagt. Ved at ansætte en boligsocial integrationsmedarbejder er der alle muligheder for at flygtninge opnår god forståelse for almindelig daglig livsførelse i Danmark, og at der bliver væsentlig færre omkostninger til vedligeholdelse af lejemål.

Vi mener ikke, at beslutningen kan udskydes længere; en boligsocial integrationsmedarbejder er en nødvendig investering i vores fælles fremtid.

På vegne af Venstre Stevns
Anette Mortensen
Medlem af kommunalbestyrelsen og borgmesterkandidat for Venstre

 

Skriv en kommentar