(Last Updated On: 22. januar 2018)

Det har været en kold fornøjelse at ordne tag i december og januar. Heldigvis var solen fremme på en skyfri himmel, den dag fotografen kiggede forbi. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Strøby: Siden foreningen Mænds Mødesteder Stevns blev stiftet i 2015 har den lokale tømrer Jon Jensen, indehaver af Jensen Tømrer og Snedker ApS, støttet Mænds Mødesteder på Blommevej 3 i Strøby.

I øjeblikket har han travlt med renoveringen af det udslidte tag på den gamle husflidsskole, som i dag er mændenes faste mødested.

Tre generationer i huset

Huset blev bygget i starten af 1960’erne af frivillige borgere fra Strøby landsby og omegn. I spidsen for byggeriet stod maskinsmed Gotfred Nielsen og tømrermester Helge Jensen, som for øvrigt var Jon Jensens farfar.

Huset blev bygget for at indrette en husflidsskole. Jon Jensen – og før ham, hans far Svend Aage Jensen – gik på skolen. På snedkerværkstedet udviklede de begge deres evner udi træarbejdet – og begge blev de tømrermestre.

Et fantastisk sted

I 1998 måtte husflidsskolen dog lukke. Huset er siden blevet brugt til blandt andet dagpleje og yoga, men stod i en årrække tomt. I 2015 blev Mænds Mødesteder Stevns stiftet, og nu ejes huset af foreningen.

– Jeg synes jo, at det er fantastisk, at man laver en forening i lokalområdet, som er i stand til at tiltrække så mange medlemmer. Der er så mange, som har glæde af det, der foregår her, og det vil jeg gerne støtte, forklarer Jon Jensen.

Det har den lokale tømrermester blandt andet gjort ved at donere 10.000 kroner som nedslag i arbejdsløn. Desuden har han givet et stort nedslag i avancen på materialer. Tidligere har Jon Jensen blandt andet lagt køkkengulv og stået for udskiftning af døre og vinduer, også til en yderst rimelig pris.

– Den dag, jeg ikke skal arbejde så meget mere, ville jeg elske, hvis der var et sted som Mænds Mødesteder. Her ville jeg meget gerne komme, siger den 46-årige tømrermester.

Julehjælp til enlige mødre

Mænds Mødesteder er ikke ene om at modtage hjælp fra Jensen Tømrer og Snedker ApS. Siden 2011 har tømrerfirmaet fra Strøby også bidraget med årlig julehjælp til Højelse Kirkesogn, hvor sognets menighedsråd yder menighedspleje for enlige mødre og deres børn, blandt andet med tivoliture, juletræsarrangementer med mere.

Flere projekter på vej

Nu står taget på den gamle husflidsskole næsten færdigt. Veluxfonden har doneret 125.000 kroner til projektet, som ender med at koste knap 145.000 kroner.

Formanden for Mænds Mødesteder Stevns, Per B. Jensen, oplyser for god ordens skyld, at tagprojektet har været i udbud hos flere lokale tømrerfirmaer.

Nu venter flere projekter på Blommevej 3. Næst er etableringen af et handicaptoilet.
rmh

 

Skriv en kommentar