(Last Updated On: 9. maj 2022)

Det er godt for erhvervslivet og borgerne, at der igen er en hæveautomat i Rødvig. Næste skridt kunne passende være, at der også kommer en fysisk bankfilial i kommunen.

Som nogen måske kan erindre, så var det et emne i den kommunale valgkamp om hvorvidt Rødvig kunne få en hæveautomat.

Flere mente, at det ikke var noget, som det politiske niveau burde havde en holdning til, fordi det var et anliggende for private virksomheder. Og ja, det er naturligvis i sidste ende et anliggende for private virksomheder, men der er ikke noget galt i at lokalpolitikere, foreninger og borgere forsøger at påvirke de private aktører.

Jeg rettede selv, ligesom andre også gjorde det, henvendelse til forskellige banker og pengeinstitutter og forsøgte at argumentere for, at det kunne betale sig at tjene penge på at have en hæveautomat i Rødvig. Nu er der en hæveautomat, og selvom man kan diskutere gebyrer mm. i den forbindelse, så er der altså grund til at rose de private aktører, Euronet. Nu skal vi så også huske at bruge hæveautomaten.

En særlig tak til Rødvig Borgerforening og Rødvig Lokal Information, som er nogle af dem, der i sin tid gik ind i sagen. Det kan betale sig.

Det næste skridt kunne være at arbejde for, at Stevns kommune (som mig bekendt er den eneste kommune uden en fysisk bankfilial) igen kommer på landkortet med et fysisk sted, hvor bankkunder kan henvende sig. Jeg tror, at der er et potentiale for mindre, lokale banker, nu hvor de større banker i højere grad fravælger landdistrikterne.

Martin Henriksen
Medlem af kommunalbestyrelsen

Skriv en kommentar