(Last Updated On: 3. marts 2022)

Ny ”foddame” er startet i Store Heddinge

Stine Greisgaard (stående til højre) er ny terapeut i Klinik for fodterapi-Stevns, hvor hun er faldet godt til hos indehaver Mai Bomark (siddende) og kollegaen Lisa Bomark (tv). Foruden de tre er Pia Litrup også en del af terapeutgruppen i Store Heddinge. (Foto: Klaus Slavensky)

Sundhed: Der er stigende behov for at gøre stevnsboernes fødder det godt, og derfor har Klinik for fodterapi-Stevns, i Østergade 4c i Store Heddinge, udvidet personalegruppen til fire.

Det er den nyuddannede Stine Greisgaard som er klinikkens nye ”foddame”, og hun er ovenud lykkelig for at tage fat.

Fra en til tre

Måske er det de tiltagende vandreture, som har grebet om sig under corona-epidemien, der er årsag til lysten til at sætte sig i fodterapeuternes behagelige stole.

Men uanset hvorfor stevnsboerne valfarter til de få fodklinikker som findes på Stevns, så har den mangeårige indehaver af Klinik for fodterapi-Stevns i Store Heddinge, Mai Bomark, taget initiativ til at imødekomme patienternes behov.

– Jeg startede alene for 21 år siden, og i de seneste 10 år har vi været tre, men nu er vi glade for at få en ny kollega til at hjælpe vores mange gamle og nye patienter, fortæller Mai Bomark.

Hun har længe været på udkig efter den rette, og i forbindelse med de kurser, som hun afholder om bl.a. fodindlæg for studerende, har hun søgt efter en som boede tæt på Stevns.

– Og det var så mig, der blev den heldige, kommer det fra 45-årige Stine Greisgaard fra Køge.

Hun er oprindelig kontoruddannet og har arbejdet mange år på SAS’s personalekontor, men for nogle år siden mærkede hun en kriblen i tæerne for at skifte spor.

– Jeg havde lyst til mere kontakt med mennesker og lave noget med mine hænder, forklarer Stine Greisgaard, og i januar 2022 var hun færdig på Fodterapeutskolen, og kan kalde sig autoriseret.

Dygtige specialister

Stine Greisgaard synes hun ar havnet det helt rigtige sted, og hun finder sig godt til rette i den ny kabine, behandlingsrum, som Mai Bomark har indrettet i et tidligere lagerrum for som, for klinikken både tilpasser og sælger sko, som man bare drømmer at stikke fødderne i.

– Jeg er jo stoppet med at have lagersalg af sko, så man skal bestille tid, hvis man ønsker nogen af vores velkendte sko. Så måler jeg foden og så finder vi ud af, hvad der er bedst for den enkelte, oplyser Mai Bomark.

– Det er fantastisk straks at komme i arbejde med sit ønskejob. Fra første kanelsnegl var kemien der bare, siger Stine Greisgaard med et smil, som bl.a. dækker over, at hun allerede har fået sine egne patienter.

På den måde har klinikken mindsket ventetiden for den øgede patienttilgang.

– Vi er jo en del af sundhedssektoren og klinikken er specialister i indlæg, og det gør arbejdet meget varieret. Det er vigtigt med forebyggelse, for man kan ganske meget med fodterapi, som markant kan øge livskvaliteten for mange, siger Stine Greisgaard.

Med i forskning

Det er ikke kun eftertragtede fagkurser for kolleger, som fodklinikken i Store Heddinge er kendt for.

Mai Bomark, har med egne ord, været så lang tid i branchen at både hun og klinikken er så anerkendt, at hun, og svigerdatter og kollega Lisa Bomark, er blevet en del af et forskningsprojekt, som styres af Landsforeningen af Statsautoriserede Fodterapeuter og Hvidovre Hospital.

– Vi er 6 terapeuter på Sjælland som skal undersøge 1.500 børn i alderen fra 6-16 år med det formål at forebygge skader på fødderne, forklarer Mai Bomark og fortsætter:

– Det er hospitalets ortopædkirurger som forestår undersøgelsen, og vi skal besøge et antal sjællandske skoler, måle vinkler i hofter og så videre, og vi går i gang efter sommer og det vil tage godt et år, oplyser Mai Bomark.

På klinikken er der også tjek på terapeuternes egne arbejdsstillinger, da faget kan være fysisk belastende.

Det perfekte valg

Personalet på klinikken taler i fagtermer, morer sig over metaforer om fødder, så det er nærliggende at konstatere, at Stine Greisgaard fra SAS synes at have fået fast grund under fødderne og har fået fod på faget.

– Det var et perfekt valg jeg tog og det perfekte sted jeg er havnet. Jeg er nærmest begyndt at kigge på hvordan folk går, registrere hvad det betyder for kroppens anatomi, fastslår hun, der ved siden af jobbet har familie, børn og venner, som skal passes, foruden fritidsinteresserne med at hækle og tegne.

– Jeg glæder mig hver dag til at komme på arbejdet, understreger hun, som kan træffes hver dag klinikken har åbent fra kl. 8-16 undtagen lørdag og søndag.
sky

Skriv en kommentar