(Last Updated On: 20. december 2021)

Rekord mange offentlige toiletter holder vinteråbent

Toiletterne på hjørnet af Kronhøjvej og Jernbanegade har vinteråbent, men nu får de følgeskab af flere andre offentlige toiletter på Stevns, som bliver helårsåbne. (Foto: Klaus Slavensky)

Træk-og-slip-nyt: Det er måske ikke så alment interessant. når der kommer nyheder fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Stevns Kommune.

Men denne vil være til stor glæde for mange stevnsborgere.

Rengøres flere gange om ugen

Normalt lukker Stevns Kommune en del af de offentlige toiletter om vinteren, men nu har et flertal i kommunalbestyrelsen indgået en ny budgetaftale, som betyder, at der vil være helårsåbent på en række offentlige toiletter.

Stevns Ejendomme har været toiletterne igennem og gjort dem klar, som før ikke har kunne tåle at stå åbne om vinteren.

– Vi har opgraderet i forhold til varme og vand, fortæller leder af Stevns Ejendomme, Jesper Boesen og fortsætter:

– Det betyder, at selv om der kommer frost, så har vi sikret varmvandstilførsel, så toiletterne ikke fryser til. Og der vil typisk blive gjort rent 3 gange om ugen, og fyldt op med håndsæbe. Vi har en aftale med et professionelt rengøringsfirma, som kun bruger vaccineret personale, så sikkerheden skulle være i top, siger Jesper Boesen.

Nye helårstoiletter

De toiletter som tidligere har været åbne året rundt, er Kronhøjvej (Store Heddinge), Flagbanken (Mandehoved), Bøgeskoven, Vejs Ende (Strøbyladeplads) og Bådklubben Ege (Strøby Egede).

De “nye” toiletter på listen, som har åbent året rundt, er Boesdal ved Boesdal Gl. kalkbrud, Holtug Kridtbrud og Violinhuset ved Solgårdsparkens p-plads (Strøby Egede).

Der er to toiletter, som fortsat har vinterlukket. Det er toilettet, der ligger inde ved De røde Pavilloner i Solgårdsparken samt ved boldklubben i Store Tårnby.

– Brugen af disse toiletter er yderst begrænset og for Solgårdsparken vil det være muligt nu at benytte toilettet i Violinhuset, forklarer Jesper Boesen.

– De offentlige toiletter bliver faktisk benyttet en hel del. Vi skønner, at der er mellem 20-40 besøg om dagen. Efter indførelsen af corona-restriktioner har vi oplevet, at mange går ture i den stevnske natur, det skal man ikke undervurdere, siger Jesper Boesen.

Lund Havn har ansøgt Kommunens Landsbypulje og fået tilsagn om midler til renovering af deres toilet, således at dette også kan stå åbent for offentligheden hele året.
sky

Skriv en kommentar