(Last Updated On: 28. maj 2015)

Humøret og stemningen var i top, da hen ved 200 elever fra stevnsskolernes 8. klasser var samlet på Hotherskolen til den sjette udgave af Stevns Skolefilmfestival

SkolefilmfestivalFoto: Stevns kommune

HÅRLEV: For sjette gang blev der afholdt Stevns Skolefilmfestival. Temaet for filmene var i år grænseløs, og filmene skulle desuden indeholde et par røde sko og replikken ”Det er løgn”. Eleverne havde produceret over 25 film – heraf var 18 blevet udvalgt og indsendt til festivalen – samt 17 plakater. Der blev klappet og piftet efter hver fremvisning, mens spændingen steg for hver film, der blev vist.

Og vinderen er…
Mens det var en ekstern jury på ni filmkyndige, der skulle kåre Bedste ide, Bedste teknik og Bedste film, var det eleverne selv, der skulle kåre Publikumsfavoritten.
Juryen gav priserne Bedste ide og Bedste Film til filmen ”Grænseløs” fra Hotherskolen – en film, der sætter fokus på homoseksualitet og viser en ung piges forvirringer over sine følelser for en veninde.
Prisen Bedste teknik gik til filmen ”Den forsvundne prinsesse” fra Store Heddinge Skole. Her lagde juryen blandt andet vægt på at, de forskellige effekter i form af lyd og overgange indgår naturligt i filmen uden at virke påklistrede.
Publikumsprisen gik til en film uden for nominering, nemlig komedien ”Ostefinderen” fra Store Heddinge Skole. Den udløste megen latter og medvirkede til at holde den gode stemning.
Eleverne har også arbejdet med filmplakaten som medie – og her var det en meget tæt afgørelse, da flere var rigtig flotte. Prisen for Bedste plakat gik til Strøbyskolen med deres plakat til filmen ”Overdosis”.

Skriv en kommentar