(Last Updated On: 3. januar 2017)

Kunstneren Maj-Britt Boa har dette værk med på udstillingen.

Store Heddinge: Kulturloftets første kunstudstilling i 2017 er med kunstnere fra Grafisk Værksted Næstved. Og det er ikke hvilken som helst grafik der vil pryde væggene. Det er fotogravure, der er en helt speciel teknik, der kombinerer det gamle kobbertryk-håndværk med moderne fotografiske reproduktionsmetoder.

Metoden blev opfundet af kunstner og lektor, Eli Ponsaing, fra Kunstakademiets grafiske skole. Han fandt ud af at de fotopolymerplader, som japanerne havde udviklet til flexografi-klicheer, også egnede sig til trykning af fotogravure.

Det er en teknik som for eksempel kendes fra biblioteks-plasticposer. Teknikken har vundet indpas blandt en del fotografer og grafikere, specielt i Skandinavien.

På udstillingen viser 17 kunstnere deres kunnen med denne specielle metode. Udstillingens deltageres brug af motiverne strækker sig fra dyrkelsen af det smukke og umiddelbare henover det provokatoriske og grelle til det mere eksperimenterende, hvor fotogravureteknikken bliver strakt ud til grænsen for dens muligheder.

Alle er velkomne til fernisering lørdag den 7. januar 2017 kl. 11.00 i udstillingslokalet oven over bibliotektet på Kirketorvet 2 i Store Heddinge. Udstillingen kan ses frem til 28. januar i bibliotekets åbningstid.
sky

De udstillede kunstnere er:

Helene Sandegaard, Pernille Mejslov, Jan Kiowsky, Dorte Buchwald, Jane Justesen, Sara Skaaning, Marina Salmaso, Jacoob Mathias, Anni Fiil, Palle Rud Christoffersen, Susan Walke, Elsebeth Møller, Eduardo Soza, Torben Søborg, Maj-Britt Boa, Frodo Mikkelsen og Pascale Perge.

Udstillingen er støttet af Faxe Bogtryk, SuperBrugsen i Store Heddinge og Stevns kommune.

 

Skriv en kommentar