(Last Updated On: 29. juni 2020)

Fra idag kører den gratis klintebussen.dk rundt til seværdighederne langs Stevns Klint. Vink og bussen stopper

Stevns: Stevns Kommune har tidligere haft en gratis turistbus under navnet Stevnsbussen.dk.

I dag er bussen tilbage, og det med nyt navn, nemlig Klintebussen.dk, da ruten nu kun går langs Stevns Klint. Bussen vil køre på strækningen mellem Rødvig og Gjorslev Bøgeskov. Undervejs passerer den flere af Stevns Kommunes seværdigheder.

Tre daglige returture

Klintebussen.dk, som i år er hvid, kører fra mandag den 29. juni til den 30. august 2020 og har tre daglige afgange. Første afgang er fra Rødvig Station om formiddagen kl. 10.10, efterfulgt af to eftermiddagsture kl. 13.10 og 16.10.

På ruten er det muligt at stå på og hoppe af ved Rødvig Ferieby, Boesdal Kalkbrud, Stevnsfortet, Traktørstedet og Stevns Klint i Højerup, Stevns Fyr, stationen i Store Heddinge, Mandehoved og Holtug. Sidste stop er Traktørstedet i Gjorslev Bøgeskov, hvor bussen efter en kort pause kører retur af samme rute i omvendt rækkefølge.

Undervejs fortæller chaufføren om de seværdigheder, som bussen passere undervejs.

Vink for stop

Udover de faste stop på ruten er det muligt at lave et såkaldt ’vinkestop’, hvilket betyder, at chaufføren standser, når du vinker til bussen.

Det er muligt at tage sin cykel, barnevogn eller kørestol med i bussen. Hunde må også gerne komme med, så længe de ikke er til gene for de øvrige passagerer.

Bussen kan medtage op til 19 personer.

Informativ køreplan

Der er udgivet en 12 sider stor køreplan for Klintebussen.dk, der udover stoppesteder og afgangstider også indeholder danske, engelske og tyske beskrivelser af flere af de seværdigheder, som bussen kører til.

Folderen, der er trykt i mere end 10.000 eksemplarer, ligger i bussen, turistinformationer, overnatningssteder, besøgssteder osv.

Corona og hygiejne

Stevns Kommune har sikret sig, at bussen rengøres dagligt og sundhedsstyrelsens retningslinjer følges.
rmh

(Grafik: Stevns Kommune)

Skriv en kommentar