(Last Updated On: 12. september 2021)

 

Jesper Sehested med sin maskot ’Bogstavbjerget’. Her har over 1.000 ordblinde skrevet sig på, for at vise, de tør være åbne omkring deres ordblindhed. Målet er at samle underskrifter fra alle ordblinde i hele Danmark. (Privatfoto)

Arrangement: Ifølge Ordblindeforeningen er cirka 7pct. af den danske befolkning er ordblinde, også kaldet dysleksi.
Det svarer til godt 400.000 danskere, og en af dem er Jesper Sehested, som kommer til Stevns Bibliotekerne og holder foredrag den 16. september kl. 19-20.

Baseret på egne erfaringer

Både børn og voksne får et unikt indblik i, hvordan det er at leve med ordblindhed, når Stevns Bibliotekerne inviterer til foredrag med den populære foredragsholder Jesper Sehested.
Folkeskolen var aldrig en succes for Jesper Sehested. Han gik ud af 9. klasse med 71 fejl i diktat, men i dag har han alligevel både uddannelse, er forfatter og har egen virksomhed. Og så har han holdt foredrag om ordblindhed for mere end 10.000 mennesker på blandet andet skoler og biblioteker landet over.
Ud fra egne oplevelser, fortæller Jesper med humor og i øjenhøjde om hvordan man kommer gennem 10 år i folkeskolen uden at knække læsekoden. Han fortæller om sin vej ud på den anden side, og hvordan han alligevel overkom udfordringerne med bogstaverne. Jesper Sehested er fortaler for at være åben omkring sine læseudfordringer, og en øjenåbner for ham var, da han fandt ud af at fejl ikke er farlige – men at de faktisk kan være rigtig sjove og lærerige, og i sidste ende kan bringe dig videre mod det du gerne vil opnå.
– Så tag dine drømme med til foredrag, og lad Jesper vise, at vejen derhen ligger lige foran dine fødder, lyder det fra projektkoordinator Karen Skov Brokøb fra Stevns Bibliotekerne.

Hent gratis billetter

Man kan opleve Jesper Sehesteds foredrag »Fra 71 fejl i diktat til uddannelse og nu forfatter« den 16. september kl. 19-20 i Tinghuset, Algade 8 i Store Heddinge.
Foredraget er for alle. Billetterne er gratis og skal hentes på www.stevnsbib.dk/begivenheder eller på biblioteket i den betjente åbningstid.

Skriv en kommentar