(Last Updated On: 17. december 2018)

Stevnsboere og turister får i fremtiden nemmere med at komme gratis på internettet. (Foto: iris.dk)

Stevns: Borgerne i 15 danske kommuner kan se frem til snart at få adgang til gratis offentlig wifi.

En af disse er Stevns, som har fået 15.000 euro fra EU til at opføre de trådløse netværk.

Udgifterne er betalt

Det skyldes, at kommunen er blevet udvalgt i EU-initiativet »WiFi4EU«, der efter planen skal sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wifi til borgere og turister i tusindvis af europæiske byer.

De ca. 112.000 kr. skal sikre, at borgere og besøgende i byerne får adgang til gratis wi-fi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

Politikerne bestemmer

I alt har 13.000 europæiske byer ansøgt om at være med i initiativet, og ud af dem har 2.800 fået et anbefalet et tilskud, og i Stevns Kommune er der glæde.

– Der er flere muligheder for at etablerer et eller måske flere wi-fi hotspots på Stevns, fortæller centerchef Anette Kjær fra Politik og Borger.

– Det er det politiske udvalg for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme, som skal behandle sagen. De får en information om projektet på udvalgets januarmøde, oplyser Anette Kjær.

Driften skal betales

Som udgangspunkt skal Stevns Kommune ikke medfinansiere projektet, men kommunen forpligter sig til at »drifte« et wifi-hotspot i mindst tre år.

EU har tidligere meddelt, at EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret,.

Desuden forpligter modtagerne af pengene sig til ikke at konkurrere med »tilsvarende private eller offentlige wifi-tilbud,« som det hedder.

sky

 

Skriv en kommentar