(Last Updated On: 25. februar 2020)

Er der igen penge på vej til landsbyer på Stevns? (Foto: Klaus Slavensky)

Støttekroner: Så er der 10 millioner kroner på spil til grønne projekter og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Erhvervsministeriet har nemlig åbnet for ansøgninger til forårets landdistriktspulje.

Nu: Grøn omstilling

Erhvervsminister Simon Kollerup har åbnet for nye ansøgninger til Landdistriktspuljen, under temaet: Grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Så foreninger og landbyfællesskaber med grønne eller bæredygtige ambitioner skal til at spidse blyanten.

Få del i 10 millioner

Denne gang er der 10 millioner kroner på spil, som mere præcist udmøntes i 1,4 mio. kr. til forsknings- og informationsprojekter, 2,5 mio. kr. til projekter på de små øer og 6,1 mio. kr. til forsøgsprojekter.

– En af mine vigtigste opgaver som erhvervsminister er at støtte op om den grønne omstilling og sikre de bedste betingelser for udviklingen af fremtidens bæredygtige løsninger. Kan vi gøre det på en måde, så det også skaber udvikling og aktiviteter for den halvdel af befolkningen, der bor uden for de større byer, så er der for mig at se dobbelt gevinst, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup og tilføjer:

– De små lokalsamfund har før bevist, at de med blandt andet stærkt sammenhold og støtte kan trække deres lokalområde i en mere grøn og bæredygtig retning.

Klima- og Energigruppen

Formanden for Klima- og Energigruppen på Stevns, Birgit Smedegaard Olesen, anser det for meget positivt, at regeringen har målrettet pengene til grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

– Det er helt sikkert en pulje, som Klima- og Energigruppen skal være opmærksom på, og som vi vil kunne søge om penge til nyttige initiativer fra, siger hun og tilføjer:

– Stevns er i øvrigt også opmærksomme på puljen til Verdensarvsformål.

Søg inden 3. april

Hos Landdistrikternes Fællesråd er formand Steffen Damsgaard glad for, at der med Landdistriktspuljens grønne tema bliver allokeret midler til den grønne omstilling i landdistrikterne.

– Rundt om i de danske landdistrikter er både ildsjæle og lokale organiseringer i den grad klar til at tage ansvar, se muligheder og levere lokale løsninger på den grønne omstilling. Dét honorerer Landdistriktspuljens grønne fokus, og det er virkelig positivt. For det er mange steder landsbyernes ildsjæle som bedst kender svarene, eller dele af svarene, på netop deres klimaudfordringer, udtaler han.

Ansøgninger til Landdistriktspuljens forårsrunde skal sendes til Erhvervsstyrelsen inden 3. april kl. 12.

Stevns har tidligere fået

Landdistrikspuljen har tidligere fundet vej til Stevns.

I 2018 fik Udvikling Stevns 404.300 kr. til projektet „Landsbyernes naturlige fortræffeligheder”, og samme år fik Store Heddinge Borger-og Handelsstandsforening 68.750 kr. til projektet „Liv og handel i Store Heddinge”.
sky

Skriv en kommentar