(Last Updated On: 10. december 2018)

Det er folk med teknisk snilde, som Leif Sinius (tv) og Jens B. Rasmussen, som hjælper med at reparere til grøn genbrug. (Foto: Nikolaj Andersen)

Hårlev: Mandag den 3. december blev der klippet en elektrisk ledning over på biblioteket i Hårlev.

Der var dog ikke tale om hærværk, men klippet skete for at markere, at Stevns’ grønne borgergruppe nu for alvor er i gang med at hjælpe til grønt genbrug og give gode råd om energi.

En grønnere hverdag

Som noget helt nyt kan borgere på Stevns nu få hjælp til at gøre deres hverdag grønnere.

Man kan f.eks. få repareret en ting fra hjemmet, eller få energitips til holde varmen inde og kulden ude. En gruppe aktive ældre står klar til at tage imod alle, der vil gøre en indsats for at genbruge og/eller spare på energien.

– Vil du have repareret din CD-afspiller eller et andet elektrisk apparat, eller vil du vide noget om, hvorfor nye tætningslister på døre og vinduer er en god idé? Så står en gruppe aktive klar på Hårlev bibliotek til at tage imod dig, fortæller John Valuer fra det ’grønne guld’.

Åben hver mandag

Hver mandag mellem kl. 18 og 20 kan man møde op på Hårlev Bibliotek.

Udgangspunktet for gruppens arbejde er at passe på naturen og miljøet. Det handler både om at bruge ressourcer i stedet for ”brug og smid væk”, og det handler om at nedsætte energiforbruget, så vi kan sænke vores CO2-forbrug.

Lokal bæredygtighed

Projektet er en del af ”Grønne Borgergrupper 60+”, hvor miljøorganisationen VedvarendeEnergi etablerer klima- og miljøborgergrupper i fire lokalsamfund fordelt over landet.

De grønne borgergrupper samles i praktiske fællesskaber, der skal udvikle lokalsamfundene i en mere bæredygtig retning.

Projektet er støttet af Velux Fonden.
sky

Skriv en kommentar