(Last Updated On: 19. maj 2020)

I påsken var det ikke muligt at komme til gudstjeneste i kirkerne, men nu åbner de op igen, dog med krav til afstand mellem kirkegængerne. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Corona: I mere end to måneder har kirkerne været stort set tomme, men fra mandag 18. maj er det igen blevet muligt at komme til gudstjeneste.

Sent søndag aften den 17. maj udsendte Kirkeministeriet retningslinjerne for en forsvarlig genåbning af folkekirken og andre trossamfund, hvilket betyder at kirkerne, herunder sognegårde, menighedshuse og andre lokaler igen er åbne for offentligheden fra den 18. maj.

Af retningslinjerne fremgår det bl.a., at forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer ikke gælder for folkekirken og trossamfund uden for folkekirken i lokaler, som de råder over. Ved begravelser og bisættelser gælder forsamlingsforbuddet heller ikke udendørs. Øvrige udendørs aktiviteter skal fortsat overholde forsamlingsforbuddet.

Indendørs aktiviteter skal overholde de gældende krav til lokaler, hvortil offentligheden har adgang. Det betyder blandt andet, at der skal være fire kvadratmeter gulvareal for én besøgende.

Desuden er der, som alle andre steder i samfundet, krav til håndhygiejne, så smittespredningen minimeres.
rmh

Skriv en kommentar