(Last Updated On: 19. februar 2021)

Opmuntring i en coronatid: Medaljer og feriekage til Hotherskolens og Dagskolens elever

Hårlev: Fredag formiddag fandt en større medaljeuddeling sted i Hårlev og omegn. Her fik samtlige elever – 380 i Hotherskolen og 38 i Dagskolen – nemlig overrakt en ’guld’-medalje.

Og årsagen? Jo, idéen opstod egentlig et andet sted i byen, på Industrivej 21, hvor HF Butikken holder til.

– Mange af børnenes forældre, bedsteforældre og lærere er jo kunder hos os, og man kan godt mærke, at de er ved at være godt trætte af nedlukningen, forklarer HF Butikkens ejer, Jørgen Larsen, der for øvrigt selv gik på Hotherskolen, dengang han var dreng.

– Så jeg syntes, at der skulle ske et eller andet, at børnene efterhånden trængte til en opmuntring, siger han.

Jørgen Larsen tog derfor kontakt til Hotherskolen for at høre, om de var med på idéen, og her var der ingen betænkningstid.

– Vi sagde selvfølgelig ja tak med det samme, siger viceskoleleder på Hotherskolen, Thomas Vestergaard, der sammen med kollegaer havde fået planlagt en rigtig god sidste dag før vinterferien med gode overraskelser for alle Hotherskolens og Dagskolens elever.

Ligesom det gælder for næsten alle andre skoler i resten af landet, har også Hotherskolens 0.-4. klasser været fysisk tilbage på skolebænken de seneste to uger, mens de ældre årgange stadig får digital hjemmeundervisning. Derfor foregik overrækkelsen på to forskellige måder:

Indskolingen og Dagskolens elever fik overrakt medaljerne af deres egne lærere i eget klasselokale, og desuden var der indkøbt chokoladekagemænd til alle klasserne, 16 kagemænd i alt fra Karise Bageren.

Stevnsbladets fotograf var med til medaljeoverrækkelsen i enkelte af klasserne, og her var børnene tydeligt overraskede og glade – og mange af dem nok også lidt overvældede over at få så stor, fin og skinnende en medalje:

– Er vi så Danmark bedste?, spurgte én af eleverne i 1.A på Hotherskolen forsigtig, da klassen fik nyheden om, at de havde fået guldmedaljer.

– Ja, det synes vi, at I er, lød svaret prompte fra hendes lærer.

De ældste elever i 5.-9. klasserne fik guldmedaljerne overrakt på hjemmeadressen af deres egen lærer, som også havde hyggeposer med indeholdende en rugbrødsbolle med chokolade, en juicebrik samt et brev med følgende hilsen: ’Godt gået. God ferie. Kærlig hilsen Hotherskolen’.

Medaljerne er blevet indgraveret med forsideteksten: ’Guld til dig fra Hotherskolen’. På bagsiden står der: ’Stjerneelev i en coronatid. TAK fordi du hver dag gør dit bedste. Uden dig, intet fællesskab. HF butikken’

Det er Hotherskolens lærere, som har bestemt, hvad der skal stå på medaljerne.

Medaljer og indgravering er sponseret af HF Butikken, og de er indkøbt lokalt hos 24sport.dk på Håndværkervej 7 i Hårlev.

– Det gælder jo om at holde sammen og støtte op om det lokale, lyder det fra Jørgen Larsen, som håber, at medaljerne kan være med til at skabe lys i en lidt mørk tid og minde om, at der er lys forude.
rmh

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar