(Last Updated On: 31. marts 2015)

Markarbejderne på DLF-Trifoliums forædlingsstation på Højerupvej ved Store Heddinge finder jævnligt flinteøkser, hestesko eller mønter. Men det, der i sidste uge dukkede op, overstiger selv de vildeste fund. En gammel guldring er nemlig dukket op – og det endda inde i en roe

Umiddelbart er det mest sandsynlige, at roens rod er vokset igennem ringen, og roen har så senere omsluttet ringen, under roens videre vækst. (Fotos: DLF-Trifolium)

STORE HEDDINGE: Det er tæt på et mirakel, for hvad er sandsynligheden for, at man: For det første finder en tabt guldring i en mark, for det andet at en roe ”fanger” ringen og indeslutter den i roen og for det tredje at lige præcis den roe bliver savet over lige på det sted, hvor ringen sidder?

For at illustrere, hvor usandsynligt det er, giver Stig Oddershede, der er kommunikationschef i hos DLF-Trifolium, her lidt fakta:

”Roerne er dyrket i en lille mark på forædlingsstationen, hvorfra planteforædler Vibeke Meyer ud fra 40.000 roer har udvalgt 350 roer til videre forædling. Roerne tages op, deles på langs og plantes i potter”.

Arbejdet blev udført forleden af Lukasz Kasprzak – der gennem sine mange år som markarbejder på DP aldrig har fundet nogle spændende sager i jorden – og Thomas Løth Olsen. For at de store roer skal kunne være i potterne, skal spidsen skæres af, og de to markfolk gjorde store øjne, da der pludselig trillede en ring ud.

”Laborant Annette Ralsted checkede straks ringen under mikroskopet for mærker, og hun fandt ud, af at det er en 14 karats guldring med to safirer, der er fremstillet af en guldsmed, som havde forretning i København fra 1898 til 1937. Ringen bærer inskription E.L.W. Det er endnu uvist, hvem ringens ejer er”, fortæller Stig Oddershede.

Den gamle talemåde: ”Det er som at finde en nål i en høstak” har fået en konkurrent – i hvert fald på DLF-Trifolium i Store Heddinge.

Skriv en kommentar