(Last Updated On: 16. januar 2020)

Her er nogle af de stolte og glade diplommodtagere. (Foto: Henriette Bøgeskov Holmgaard)

Store Heddinge: Allerede fra klokken 13 sydede Stevnshallen forrige lørdag af liv. Både klubbens egne spillere og trænere samt flere nysgerrige børn og forældre var dukket op for at være med til en sjov, gratis og hyggelig håndbolddag for hele familien.

Anledningen var Håndbolddagens Dag, der bød på arrangementer rundt omkring i landets lokale håndboldklubber, og således også i Sierslev HK.

Oplægget var, at man blot skulle møde op i indesko eller strømpesokker i den lokale håndboldklub i Store Heddinge – så garanterede de masser af grin, sved på panden og spil med bløde bolde for alle.

Sjov opvarmning

Henriette Bøgeskov Holmgaard fra klubbens bestyrelse oplyser, at omkring 50 børn og 30 voksne deltog i den aktive eftermiddag, som også bød på landsholdskamp på storskærm og gratis pølser.

At dømme ud fra de fremmødte børns ansigter og øjne, var der mange, som så frem til, hvad dagen ville bringe.

Men som Henriette Bøgeskov Holmgaard indledte eftermiddagen med at sige – da alle kort tid efter klokken 13 blev samlet inde midt på halgulvet – så kan man ikke spille bold uden opvarmning.

Det kan heldigvis gøres på mange måder – én af dem er en udspekuleret fangeleg, hvor alle muskelgrupper lynhurtigt bliver aktiveret. Samtidig bragte det både lys i øjnene, smilehuller i kinderne og latterkramper i maven.

Forhindringer

Herefter skulle alle igennem nogle forhindringsbaner, inden der blev udleveret specialsyede, bløde håndbolde, der er nemme at gribe og som ingen af de nysgerrige, nye håndboldspillere kunne slå sig på ved at få en bold i hovedet.

Alle fik et diplom med hjem, og i løbet af eftermiddagen var det også muligt at få tatoveringer – af slagsen, der kan trykkes på huden med vandfarver.

Det var endda også muligt at vinde EM-billetter og en EM-spillerdragt på Håndboldens Dag, der i år meget belejligt faldt sammen med, at det danske herrelandshold skulle spille sin første EM-kamp mod Island.

Pølsevogn og storskærm

Netop dette faktum udnyttede Sierslev HK til fulde, så da den aktive del af arrangementet sluttede omkring klokken 17, blev der inviteret til gratis aftensmad fra en pølsevogn, som var bestilt til at tage ophold lige uden for Stevnhallen.

Samtidig kunne alle købe drikkevarer og søde sager i hallens kiosk, mens der blev linet op med storskærm og stolerækker inde i hallen.

Den lokale håndboldklub fra Sierslev, der blandt andet er kendt for at have fostret landsholdsspilleren Lasse Svan Hansen, muliggjorde på den måde, at alle interesserede kunne se Danmarks første kamp ved EM-slutrunden mod Island i de helt rigtige rammer midt i en håndboldarena.

Som de håndboldinteresserede nok er klar over, endte kampen med et nederlag til Danmark. Det lykkedes ikke de regerende verdensmestre og OL-vindere at spille sig videre i turneringen fra den indledende runde.

Kampen mellem Danmark og Island blev fulgt på storskærm i Stevnshallen. (Foto: Henriette Bøgeskov Holmgaard)

Skriv en kommentar