(Last Updated On: 23. juli 2015)

Lone og Ulla
Kigger man i løbet af sommeren forbi Klinteshoppen – som i øjeblikket har base ved siden af bådeværftet på Fiskerihavnen – kan man være heldig at se det igangværende arbejde. Her står Lone Clausen (tv.) og Ulla Thornberg ved en del af den store glasfibermodel. (Foto: Rikke Michael Hansen)

RØDVIG: Da Per Rolighed i 1986 overtog Rødvig Skibs- og Bådebyggeri på Fiskerihavnen inkluderede handlen også et stort dekorationsværk af Hakon Mielche: Et stort vikingeskib med dannebrog, vikinger, lur – og sågar en harmonika. Det store værk, der var malet på udskårne træplader, trængte til en kærlig hånd, og i starten af 1990’erne blev det nænsomt restaureret af Pers svigerinde og fik lov at pryde væggen på den blå bådehal de følgende ti år.

Vind og vejr tærede på dekorationen, og Per besluttede at støbe en model i glasfiber af Mielches værk. Projektet nåede dog aldrig til ende, og modellen har stået hengemt de seneste ti år.

Billeder efterlyses

Nu har fire lokale kunstnere grebet opgaven med at genskabe dekorationen. Ulla Thornberg, Lisbeth Hess, Stine Skern og Lone Clausen – som alle har været med til at starte pop-up butikken Klinteshoppen – vil de kommende måneder klargøre og male den godt fire meter brede og tre en halv meter højre galsfibermodel op.

Først skal modellen vaskes grundigt, for så at blive grundet med hvid maling. Derefter skal omridset af alle detaljerne tegnes op.

”Så skal jeg lave en tegning, det bliver formentlig en akvarel, med farveholdningen. Der skal både tages højde for den originale dekoration og den baggrund (den blå bådebyggerhal, red.), som dekorationen efterfølgende skal hænges op på”, forklarer Ulla Thornberg, der er udnævnt til kaptajn på projektet.

Skulle nogle ligge inde med gode nærbilleder af det originale dekorationsværk, er kunstnerne meget interesserede i at se dem.

Når farverne er på plads, skal dekorationsværket males op. Se en kopi af Hakon Mielches værk i lørdagens udgave af Stevnsbladet.

Færdig til august

Når sommeren er omme – det bliver forventeligt i slutningen af august – skulle den genskabte dekoration gerne være færdig og klar til ophæng.

”Det er Finn Barlachs fortjeneste, at vi er kommet i gang med projektet igen. Han har skubbet på i de sidste tre år for at gøre noget ved det. Nu glæder jeg mig til det kommer op igen. Det skylder jeg den gamle bådebygger. Han havde et nært forhold til Hakon Mielche”, fortæller Per Rolighed.

På dagen for ophæng af det genskabte Mielche værk vil der desuden være sildeoverraskelser fra Per Rolighed. Datoen er endnu ikke fastsat.
rmh

Bødehallen1Flere steder i havnen hænger dekorationer af Hakon Mielche, blandt andet her på ”Bødehallen”. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar