(Last Updated On: 25. marts 2019)

Man kan nemt tabe hovedet af benovelse over den kundevenlighed, som fås sammen med ekspertise, hos Thomas »Din Tøjmand« Elberg.
(Foto: Klaus Slavensky
)

Jubilæum: Din tøjmand er Thomas Elberg. “Hva’, hedder han ikke Ib?” vil nogen måske spørge, og svaret vil lyde: Nej, det er hans far.

For at gøre forvirringen komplet, så kastes lige tre tal på banen: 20 år, 30 år, 50 år.

Men bare rolig, nu kommer facit.

25 år i Store Heddinge

Thomas Elberg er indehaver af forretningen “Din tøjmand” som også huser “Frøken Klunz” på Nytorv 2 i Store Heddinge.

Domicilet har han haft i 20 år, ligesom hans far, Ib, har klædt folk på i Faxe i 30 år. Derfor de 50 år, og så var Thomas Elberg 25 år da han startede i Store Heddinge.

Når Deres udsendte har tid til at jonglere med alle disse tal, skyldes det at jubilæumsinterviewet med Thomas Elberg foregår i butikken på Nytorv, og selv i eftermiddagstimerne midt på ugen, er der kunde ryk-ind, og der bliver taget godt og grundigt af alle kunder, hvoraf Thomas Elberg er på fornavn med de fleste.

Skrædder samarbejde

Han startede som 15-årig og er i dag 45, men mesterlæren hos far Ib begyndte først for alvor da han var 16 år.

Kun afbrudt af en tid som garder i Dronningens Klæder, og det må have været hjemmevant, al den stund, at både mormor og farmor gjorde sig i klæder og tøjbranchen.

Den ene med et fint skrædderi Sydhavnen i København, og historien gentager sig.

– Jeg har indledt samarbejde med skrædderiet Fønsskov i Køge, som både tilretter, forandrer, reparerer og laver broderi. Jeg har en del firmakunder, fortæller Thomas Elberg.

Formand for fond

Han er tidligere formand i Store Heddinge Boger- og Handelsstandsforening, og har stadig tid til overs når arbejdsdagen slutter ved 19-tiden, og først begynder ved 7-tiden næste dag.

– Man prøver jo at gøre en forskel, lyder det beskedent fra formanden for Danske Bank-fonden, der også er Thomas Elberg, der er gavmild over for bl.a. sportsforeninger på Stevns og i Faxe.

»Du kommer bare igen«

Men sportstøj sælger han ikke. Til gengæld klarer han op mod 17.000 ekspeditioner om året af alt fra sokker til frakker.

De 30 år i tøjbranchen er ikke gået hen over hovedet på den dygtige fagmand, som har fulgt udviklingen nøje. Og som tredje ekviperings-generation, er han i den grad klædt på til jobbet.

– Den største forskel må være nethandelen, lyder svaret på hvad der er sket i branchen fra læretiden til i dag.

– Men vi klarer os. Vi kan nemlig tilbyde råd, vejledning og service, tilføjer Thomas Elberg, der straks får lejlighed til at vise hvordan, da en kunde vil se på hvide skjorter.

Tøjmand Thomas lægger venligt ud: “Hvor mange skal du have?” Kunden er straks med på mere end én. “Hvad skal jeg give for tre?”. Handelen ender med fire, uden brystlomme.

– Hvis du er utilfreds, så kommer du bare igen, siger han til den smilende kunde.

Lidt af en altmuligmand

Så ringer telefonen. Det er Thomas Elbergs 14-årige datter, som godt vil hentes ved Køgehallen ved 20-tiden, når hendes træning er slut.

– Jeg har selv spillet både håndbold og fodbold, men nu er det cykling og golf, siger den absolut fitte tøjmand, der snildt kan være i en størrelse 50. Tempoet er også højt. Kondien kommer nok også af, at han selv pynter vinduer, maler skilte og andet praktisk, for som selvstændig skal man være lidt af en altmuligmand.

Social ansvarlighed

I 2019 modtog Thomas Elberg Stevns Kommunes CSR-pris for socialt ansvarlighed.

Det overrasker nok ikke hans kunder, som han bruger meget tid på at takke fordi de støtter den lokale handel.

Men han tager sig også godt af turisterne, som kommer i forbindelse med forskellige events.

– Vi kan mærke øget salg, når der er By Night i Store Heddinge, Revyperler i Rødvig, hvor jeg selv bor, og også turistmagneten Magical Weddings’ bryllupsarrangementer i Højerup, forklarer han.

Når jobbet er en hobby

“Hej Thomas” lyder det igen fra en ny kunde.

Deres udsendte lades igen alene. Far Ib stopper om to år når han bliver 70 år, så forestår der et generationsskifte, for Thomas Elberg agter at fortsætte lige så længe som hans far, også selv om det betyder en butik mere i Faxe. Men han forbliver bag disken i Store Heddinge, lover han.

Nå, tænker Deres udsendte, det er nok klogest at komme igen som kunde, hvis man vil have mere at vide.

– Det er så hyggeligt at tale med kunderne. Alsidigt, det er faktisk som en hobby, når Thomas Elberg lige at sige før der igen hives tøj af bøjlerne.

sky

 

Skriv en kommentar