(Last Updated On: 15. oktober 2020)

Rund fødselsdag: ”Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ve’ det”, sang Osvald Helmuth i revyvisen ”Opad eller nedad” i 1932.
Og sådan er der sikkert mange, som har det med cykelhandler Erik Pedersen, der fylder 80 år onsdag den 14. oktober, for han kan da ikke være 80 år?!

Har prøvet lidt af hvert

Men det passer, og da Helmuth sang sin vise i 1963, var Erik Pedersen godt i gang med først at arbejde på en tankstation og som finmekaniker, for siden at hjælpe sin bror på cykelværkstedet, som lå bag det nuværende Meny.
For det med cykler må ligge i blodet, idet Erik Pedersens far også var cykelsmed, men dengang tog Erik P sig også af bildæk og deslige.
Da han startede med Cykelhjørnet i Store Heddinge i 1978 var det også med salg af knallertmærker som bl.a. Honda, Suzuki og Ciao, og han tog det store cykelboom med i 1980’erne og 1990’erne.

43 år i sadlen

Ligesom i revysangen går det op og ned i cykelbranchen, og Erik Pedersen husker godt, at det var hårdt i starten, men han har klaret det i godt 43 år.
– Men jeg er ved at trappe ned, og sælger ud af de sidste nye cykler, og koncentrerer mig om reparationer og istandsættelse, fortælle han, som heller ikke sælger el-cykler, men dog skifter dæk på dem.
– Jeg har fået el-hejs så jeg undgå at løfte for meget, men ellers reparerer jeg på fuld kraft. Især om sommeren er der ekstra fart på, siger han og fortæller, at de populære mountainbike er efterspurgte.
– Ikke så meget dem med tre gear, det er jo ikke nok, næ, der skal helst være op til 21-24 gear på sådan en, siger han smilende.

Lukketid? Ingen dato

Det er ikke kun geararbejde, dæklapning og den slags tiden går med, for der skal også købes reservedele, og så skal dæk og slangelager holdes ved lige.
– Efter lukketid er der lidt computerarbejde, forklarer Erik Pedersen, som selv laver sit regnskab.
Men på 80 årsdagen onsdag er butikken lukket.
– Min kone gave mig ikke lov til at holde åben, lyder det, så lidt festivitas bliver der, men torsdag er forretning og værksted åbent igen. Og hvornår kalder pensionen?
– Jaaa, det er der ikke sat dato på endnu, lyder svaret fra Erik Pedersen, et svar som kunderne med garanti er glade for at høre, for der er ikke mange cykelhandlere af Erik Pedersens kaliber tilbage på Stevns.

sky

Skriv en kommentar