(Last Updated On: 3. marts 2020)

Klar til kamp. Borgmester Anette Mortensen (V) og hendes udfordrer Henning Urban Dam Nielsen (S). (Foto: Erik Nielsen)

S-generalforsamling: Der er lagt op til et borgmesterskift på Stevns, hvis det står til de stevnske socialdemokrater.

Og det var en forsamling som struttede af selvtillid, som på deres generalforsamling den 26. februar, dels valgte ny partiformand, og dels glædede sig over, at Tanja Larsson havde fået plads i Folketinget, og som også kunne se frem til at støtte partiets nye borgmesterkandidat, Henning Urban Dam Nielsen.

Tak til Steen S. Hansen

Henning Urban Dam Nielsen er medlem af kommunalbestyrelsen og bestyrer posten som formand for det betydningsfulde Social- og sundhedsudvalg.

Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat startede med at takke sin forgænger, og nuværende gruppeformand, Steen S. Hansen.

– Nu glæder jeg mig til at stå i spidsen for Socialdemokratiet på Stevns, og vores mål vil altid være, at søge så meget indflydelse som muligt. Og derfor skal der heller ikke være nogen tvivl om at mit mål som spidskandidat er, at vi skal vinde borgmesterposten, sagde han til stående applaus.

Uafhængig borgerrådgiver

Den nye S-borgmesterkandidat havde en politisk dagsorden klar, og den omfattede det nære velfærd med bl.a. daginstitutioner, skoler og ældrepleje, og fremhævede Henning Urban Dam Nielsen, også de få, som udsatte børn og unge eller borgere med psykiske lidelser.

– Som borger skal man mødes med tillid, interesse og empati. Det vil jeg arbejde for, og der er plads til forbedringer, sagde han, og nævnte i den sammenhæng, at der skal komme en uafhængig borgerrådgiver på Stevns.

– En rådgiver man som borger kan henvende sig til hvis man er faret vild i den kommunale verden, eller hvis man ikke føler sig ordentligt behandlet. Men også en rådgiver, der skal være i tæt dialog med rådhusets medarbejdere, som kan skabe nye perspektiver på opgaveløsningen, og medvirke til endnu bedre kommunal service, sagde han.

Et grønt civilsamfund

Socialdemokratiets bud på en ny borgmester var også optaget af civilsamfundet.

– Jeg vil sætte vores fællesskaber, foreninger, udviklingsbyer og landsbyer endnu mere på den politiske dagsorden, lød det.

Han ville også have mere fart i den grønne og bæredygtige udvikling, og nævnte opkøb af jord der skal udlægges til “natur” og rekreative formål.

– Jeg håber og tror på, at Stevns Klint bliver fredet, og at Trampestien langs Klinten får et mere kystnært forløb, som er sikret i al fremtid. Stevns Klint og Trampestien er et kæmpe aktiv for Stevns. Både for lokale, som turistattraktion og for den udvikling der følger med, sagde han.

„Velforberedt og saglig”

Igen kom socialdemokraterne op af stolene, og da klapsalverne var ebbet ud, tog kommunalbestyrelsesmedlem Helen Sørensen ordet, og sagde:

– Henning, jeg har aldrig været i tvivl om at vælge dig som borgmesterkandidat. Du er velforberedt, saglig og du har respekt for de andre partier. Du er en stor socialdemokrat, sagde hun, og overrakte ham en slipsenål med en knyttet hånd og en rød rose.

sky

 

Skriv en kommentar