(Last Updated On: 9. december 2016)

John Dalsgaard Jensen (yderst tv.) overrækker handicapprisen til 16 af hjælperne. De sidste 4 havde ikke mulighed for at deltage ved prisoverrækkelsen. (Foto: Rikke Michael Hansen).

Hver tirsdag formiddag hjælper 20 frivillige til, når der er hensyntagende svømning i svømmehallen.
Tirsdag aften modtog de Handicapprisen 2016 for deres indsats

 

Hårlev: Omkring 200 svømmere deltager hver tirsdag formiddag på LOF’s handicapsvømmehold i Stevnsbadet i Store Heddinge. Heraf modtager cirka 60 til 70 af svømmerne kompenserende svømmeundervisning, hvilket betyder, at de modtager den halve times svømmeundervisning ganske gratis.
– Man kan modtage den gratis svømmeundervisning i maksimalt tre år. Derefter skal man betale, og det er der rigtig mange, der vælger at gøre, forklarede formand for LOF Stevns, Ole Green Christensen, da han tirsdag aften som optakt til overrækkelsen af Handicapprisen 2016 havde fået ordet.
– I LOF er vi meget glade for, at I har valgt vores frivillige som modtagere af prisen i år. Uden de frivillige ville handicapsvømningen ikke kunne fungere tirsdag efter tirsdag, sagde formanden.
Skolelederen for LOF, John Dalsgaard Jensen havde fået æren af at overrække prisen til de frivillige, og han kunne kun erklære sig enig med Ole Green Christensen:
– Gennem snart mange år har LOF’s frivillige hjulpet. Uden disse gæve mænd og kvinder, var det ikke lykkedes. Det er en fornøjelse at komme i Stevnsbadet tirsdag formiddag, hvor I sørger for en helt fantastisk stemning, hygge og ro, sagde John Dalsgaard Jensen.

Marianne Larsen og Ole Green Christensen var også til stede ved prisoverrækkelsen. (Foto: Rikke Michael Hansen).

Handicapsvømning
siden 1978
Ophavskvinde til handicapsvømningen på Stevns, Marianne Larsen, var ligeledes til stede ved prisoverrækkelsen.
Marianne Larsen, der underviste i folkesvømning i den dengang nye svømmehal i Store Heddinge, kontaktede i 1977 Ole Green Christensen, som også dengang var formand for LOF Stevns.
– Det startede i det små, og i 1978 fik vi bevilling til 10 timers undervisning. Jeg er utrolig glad for at se, hvor meget det er blevet til i dag. Mange af dem, jeg havde som svømmere dengang, er i dag hjælpere, sagde Marianne Larsen.
– Det er karakteristisk for Stevns, at man gerne vil hjælpe andre. Og når du hjælper andre, så får du noget menneskeligt igen, sagde Marianne Larsen.
Hun stoppede som leder af handicapsvømningen i 1998 på grund af en hjertelidelse. Herefter overtog Gurli E. Beck Olsen svømmeundervisningen.
Marianne Larsen startede i 1980 et tilsvarende hold op i Faxe Svømmehal, som ligeledes eksisterer i dag.

Jens Kirkegaard fik blomsterne
Indstilleren, Jens Kierkegaard fra Hårlev, som er en af de faste brugere af ordningen, var til gengæld forhindret i at deltage ved prisoverrækkelsen.
Han har for nyligt været ude for en faldulykke på Roskilde Station, og bliver i øjeblikket passet godt på af sin kæreste, som bor i Slagelse.

De frivillige modtog udover diplom og gaver også en buket blomster, som de valgte at give videre til svømmelærer Gurli E. Beck Olsen, der besluttede, at Jens Kierkegaard skulle have den finde buket.

Knud Ristorp er Jens’ faste hjælper til svømning, og de har gennem årene udviklet et venskab udenfor svømmehallen. Knud lovede derfor at overbringe blomsterne til Jens den følgende dag med ønsket om en god bedring.

Prismodtagerne
De frivillige hjælpere ved handicap-svømningen er:
Inger Gammelgård, Hanne Hansen, Ingrid Jensen, Grethe Folk Jensen, Knud Ristorp, Thelse Madsen, Viktoria Marx, Anette Terkelsen, Ingrid Christensen, Bent Jensen, Lotte Madsen, Erik Madsen, Randi Sandersen, Connie Angelsø, Jan Ernst, Horst Johansen, Ester Groth, Birgit Hansen, Nora Jensen, Robert Fertin.

rmh

 

Skriv en kommentar