(Last Updated On: 15. marts 2022)

Navnet betyder ’Lyksalighed’, og det er netop den følelse den nye ejer vil bibringe caféens gæster.

Af Klaus Slavensky

Kadri Kostjutsenko har overtaget Hansens Bar i Store Heddinge og genåbner den som familiecaféen Bliss. (Fotos: Klaus Slavensky)

Erhvervsnyt: For øjeblikket er der et rend af håndværkere i Algade 27, og det er ikke fordi det er blevet stamsted for det arbejdende folks’ frokostpauser.

Det er fordi den tidligere Hansens Café og Bar er ved at blive transformeret til en hyggelig familiecafé.

Køb eller lav mad

I hjertet af Store Heddinge, vis-a-vis Kulturhuset Snurretoppen, er Kadri Kostjutsenkos drøm ved at blive til virkelighed.

– Jeg vil lave et familie-spisested, hvor mennesker kan mødes, spise og drikke, hygge sig og skabe kontakt, forklarer Kadri Kostjutsenko, der bor i Store Heddinge, men som stammer fra Letland.

Hun har boet 14 år i Danmark, kom til landet som 20-årig, og arbejdet som bl.a. tjener i Palace Hotel og mange andre steder i København. Hun har også virket som eventkoordinator og senest arbejdet som tjener på Hansens Bar, som hun nu har forpagtet.

– Vi er blevet fanget i mobiltelefoner, og mange har svært ved at få overskud til at komme hinanden mere ved. Så Café Bliss bliver et sted hvor man bl.a. kan interagere og selv være med til at lave maden ved særlige lejligheder, fortæller Kadri, der understreger, at der selvfølgelig også er et menukort, som man bare kan bestille fra.

– Vi fortsætter med de populære sandwichs fra Hansens tid, og der er også mulighed for at tage mad ud af huset, og så bliver der brunch lørdage og søndage. Der vil være suppe og salater og mange vegetarretter, og så eget brød og kager, siger Kadri, mens hun sætter møbler på plads.

Der er både sofahjørner og hyggekroge med ”pejs”.

Musik og brætspil

Kadri håber på, at samarbejde bl.a. med Snurretoppen, så biograf-og koncertgængere kan komme på Café Bliss før eller efter begivenheder.

Foruden mad, drikke, musik og foredrag, får Stevns sin første brætcafé i Store Heddinge. (Foto: Klaus Slavensky)

Men hun vil også slev stå for flere arrangementer i Bliss, og kan trække på egen foredragserfaring som bl.a. har været kurser i kundeservice.

– Vi skal have musikarrangementer, og jeg har allerede en aftale med Tim Schou. Og så vil vi også lancerer brætspil og quiz-dage. Gæsterne skal også have mulighed for at deltage i fællesspisning, Social Dinners, og så glæder jeg mig til sommer, hvor vi kan tage den store have i brug med bål og snobrød, siger Kadri Kostjutsenko.

Plads til selskaber

Men først skal håndværkerne være færdige, de mange genbrugsmøbler stilles op, men så er der også klar til selskaber op til 60 personer i de tilstødende lokaler, hvor der kan afholdes dåbsfester, konfirmationer, bryllupper og mange andre slags familiefester.

– Her skal være en lille scene, hvor der f.eks. kan være storytellers og stand-up-comedian, peger hun og viser efterfølgende en mellemgang frem med et vægmaleri af en lokal kunstner.

Stedet emmer af hygge, så Kadris værdier, med den lyse digters Schades ord om ’at mennesker mødes og sød musik opstår’, nok skal blive realiseret, når Cafe Bliss åbner i løbet af marts måned.

Et kig ind til toilettet viser en imponerende rå trævæg. ”Dygtige håndværkere” mumler Deres udsendte.

– Nej, nej, den har jeg da selv lavet, griner hun og tilføjer: Jeg elsker branchen.

Mon ikke den kærlighed bliver gengældt når malerpappet er fjernet fra vinduer og facade og Stevns får et helt nyt åndehul.

Skriv en kommentar