(Last Updated On: 16. juli 2019)

Den lille hvide motorbåd er en følgebåd, som sejler med rundt på årets togt fordi det 15 år gamle vikingeskib tidligere på året har haft problemer med at tage vand ind. (Foto: Nikolaj Andersen)

Rødvig: Langskibet Havhingsten fra Glendalough er med sin 50 mand store besætning taget på sommertogt.

Torsdag aften lagde det omkring 30 meter lange vikingeskib til i fiskerihavnen i Rødvig, og her lå det over hele fredagen, inden det store træskib lørdag morgen stævnede ud for at sejle videre rundt i de danske farvande.

På Vikingeskibsmuseets hjemmeside kan man følge årets sommertogt, der slutter i Roskilde den 17. juli. Formålet med årets sommertogt for de mange frivillige besætningsmedlemmer bliver ’test, afprøvning og erfaringsindsamling’, og sejladsen kommer til at foregå kystnært i de indre danske farvande, hvor bådelauget skal tage sig tid til at lære den ’nye’ udgave af Havhingsten at kende.

Skibets længste togt var forsøgsrejsen fra Roskilde til Dublin og retur, i 2007 og 2008. Sidenhen har Havhingsten og dens frivillige besætningen sejlet adskillige sommertogter rundt i de danske farvande.

Besætningen var ikke ’hjemme’, da Stevnsbladet kiggede forbi fredag middag. De var vist nok taget på sightseeing på landjord.
rmh

Skriv en kommentar