(Last Updated On: 11. juni 2019)

Stand Up Paddle-iværksætter indtager Stevns

Christian Weber viser, at et board typisk er mellem 3-4 meter langt. (Foto: Klaus Slavensky)

Friluftsliv: Man spejler sig i havet, solen farver bølgeskvulpene, en fisk springer op efter luft, lyden af svanevinger høres før man ser dem, vinden tørrer saltvandet af kinden.

Man kunne også blot sige “et med naturen”, for det er den oplevelse man kan få på et SUP-board.

Et liv med havet

SUP er forkortelsen for vandsporten Stand Up Paddle, og Blue Water Sup er navnet på et nyt lokalt initiativ, som den 41-årige stevnsbo, Christian Weber, står bag.

– Jeg har dyrket vandsport siden jeg var 13 år, surfet mange steder, og Stand Up Paddle er en fantastisk måde at opleve den smukke natur på, som vi har på Stevns, siger Christian Weber, der startede sin oplevelsesvirksomhed i foråret 2018.

Eventyr sat i system

Stevns’ lange kyststrækning og Tryggevælde å er suveræn til SUP-eventyr, hvis man skal tro Christian Weber, der sidste år startede med gratis arrangementer ved Solgårdsparken i Strøby Egede, hvor han bor og er nyvalgt bestyrelsesmedlem af Strøby Egede Borger- og Grundejerforening.

Prøveturene blev en succes, og der meldte sig så mange, at han var nødt til at sætte det i system, og tilbyder nu både udlejning af SUP-board og guidede ture fra firmaet bluewatersuprentals, som kan findes på Facebook.

Nybegyndere starter her

Målgruppen er i høj grad de gæster, der tjekker ind på campingpladser, hoteller, B&B og feriehuse på Stevns i højsæson, som går fra maj til september.

– Det er bedst for nybegyndere med “fladt vand”, og når det ikke blæser mere end seks-syv sekundmeter. På Stevns er vi heldige med mange stille dage på Stevns, forklarer Christian Weber, der også fortæller, at nybegyndere typisk klarer en-to timer og når at padle en-tre kilometer.

– Indlæringskurven er kort i forhold til anden vandsport, og de fleste lærer det på en halv time. Man bruger hele kroppen, arme, ben, balancen, og så får man hurtigt pulsen op.

Sæl, havørn og hornfisk

Christian Weber lægger også vægt på den mentale oplevelse.

– Man står i sin egen højde over vandet, og jeg har set sæler, havørn, isfugl, ilder og odder, hornfisk, geder. Alle mulige naturoplevelser afhængig af om du står på havet eller i f.eks. Tryggevælde å. Det er halvdelen af fornøjelsen, understreger han.

Han har arrangeret polterabend for private og teambuilding for firmaer.

– Det er også et sjovt redskab for familier, for boardet kan f.eks. bruges som læhegn på stranden, griner han, som selv har haft sin datter, med redningsvest, med på SUP-eventyr siden hun var et år gammel.

Alle kan være med

SUP-vandkulturen er en ny og voksende trend, og udover at leje materiel ud, så vejleder og anbefaler Christian Weber gerne gode ture i det stevnske område.

– For mig er det en helårssport. Er der vind og bølger, så kan man tage turen med vinden i ryggen, lyder det overbevisende fra SUP-guiden, der absolut er fit og ét med det gyngende bræt.

Men alle kan være med. Han har haft både skolebørn og ældre på 70+ med på tur, og den oppustelige SUP kan i modsætning til en kajak transporteres i en rygsæk.

Så er man glad for friluftsliv, så er et ring til 71 99 69 19, den direkte vej til at opleve det på en ny og havfrisk måde.

sky

Naturoplevelsen er en væsentlig del af Stand Up Paddle-vandsporten, siger Christian Weber.
(Foto: Klaus Slavensky)

 

Skriv en kommentar