(Last Updated On: 16. juni 2020)

I øjeblikket kan Henrik Drents kunst opleves i Mediehuset på Nytorv.

Henrik Drent deltog i en censureret udstilling i Odense i forbindelse med H.C. Andersens jubilæum for nogle år tilbage. To malerier derfra kan nu ses i mediehusets entre på Nytorv. Udstillingen med Henrik Drent kan ses i juni og juli måned. Foto: Erik Nielsen

Store Heddinge: Henrik Drent er en moden kunstner midt i tresserne, men det er ikke mere end cirka 15 år siden, at han begyndte at bruge penslen som udtryksform.

I forbindelse med H.C. Andersens jubilæum i Odense var han med på en censureret tema-udstilling om den gamle forfatter. Til den udstilling malede han »Gårdhanen og vejrhanen« samt »Fra det yderste hav«. De to malerier kan ses i entreen i Mediehuset på Nytorv på en udstilling, som kan ses i juni og juli måned, hvor kunstneren udstiller flere af sine malerier i Mediehuset.

– Jeg er uddannet som grafiker og illustrator og rejste som ung til København og fik job i reklamebranchen. Jeg nåede at bo derinde i 25 år og hentede min løn hos Egmont, men som årene gik, kørte jeg mere og mere træt. Jeg havde virkelig lyst til at prøve noget andet og bryde ud af den der meget kommercielle verden, forklarer Henrik Drent,

Fulgte sit hjerte

Han fulgte sit hjerte og sagde op og flyttede i 2000 hjem til sin barndomsegn ved Faxe Ladeplads. Her bor han i dag, hvor der er tæt til skov og strand. Tit og ofte er han dog også at findes på havnen i Rødvig, hvor det autentiske havnemiljø tiltaler ham – ud over, at han elsker naturen langs med hele kysten.

Mange af hans motiver tager udgangspunkt i rødder, krogede grene og finurlige træstammer. Det er et motiv som går igen og igen hos kunstneren.

– Ud over, at jeg elsker motivet, så har jeg fundet ud af, at rødder sælger. De tiltaler åbenbart mange mennesker, så malerierne med rødder er mine bedst sælgende.

Motiver fra Rødvig

Han har rigtig mange motiver fra Rødvig, hvor Roligheds værft og dets detaljerigdom tiltrækker ham gang på gang.

Henrik Drent har blandt andet uddannet sig på Seminariet for Billedkunst i Vordingborg og på den tre-årige uddannelse på Famous Artist School. Siden er han blevet optaget i Åbne Atelierdøre – en sammenslutning, der ifølge ham selv har givet utroligt meget i form af inspiration fra kunstnerkolleger.

Henrik Drent underviser også i billedkunst på FOF i Køge Bugt og Vordingborg. Så her kan kommende elever blive meget klogere på de teknikker han benytter sig af.
erni

Skriv en kommentar