(Last Updated On: 14. april 2016)

I morgen åbner pop-up planteskolen ved Sierslev FC’s boldbaner for tredje år i træk. I år har planteskolens indehaver, Pia Frøslev Frederiksen, indhentet forstærkning: Helle Kühl, der har stor erfaring med plantesalg, idet hun for år tilbage var medindehaver af en planteskole i Store Heddinge

16msb rmhPia og HellePia og Helle har travlt med at blande jord i cementblanderen – økologisk champost fra Tvedemose Gartneri blandes med økologisk så- og priklejord. (Foto: Rikke Michael Hansen)

SIGERSLEV: Indehaver af Urtopia, Pia Frøslev Frederiksen, har netop genåbnet pop-up planteskolen på Sigerslevvej 31, og i år har hun ansat et par ekstra hænder til at hjælpe sig med salget af de økologiske planter. Det er Helle Kühl, tidligere medindehaver af Æblehavens Planteskole på Kongeskovvej, hvor man frem til 2001 kunne købe planter hjem til haven og drivhuset.

Og Helle glæder sig til at få fingrene ned i pottemulden igen.

– Jeg har altid elsket at arbejde med planter og blomster – det at kunne fremdrive noget, forklarer Helle, der sammen med Pia allerede har travlt med forberedelserne i drivhuset.

Selvom det er for tidligt med udplantning, er man allerede nu velkommen til at kigge forbi pop-uppen, der holder åbent i drivhuset ved Sierslev FC’s boldbaner hver fredag mellem klokken 12 og 18 samt lørdage og søndage mellem klokken 10 og 16 frem til slut juni.

Pia og Helle har bl.a. 38 forskellige tomatplanter, 50 forskellige chiliplanter, agurker, auberginer, kål og porrer mm. Der er også et stort udvalg af krydderurter, og desuden er sortimentet i år blevet udvidet med et mindre udvalg af spiselige blomster, heriblandt morgenfruer, tallerkensmækkere og stedmoderblomster.

Læs mere i lørdagens udgave at Stevnsbladet.
rmh

 

Skriv en kommentar