(Last Updated On: 23. november 2021)

Forslag om at omdanne og udleje førstesal til lejlighed.

Måske kommer der en lejlighed på 1. salen af Dejli’Brugsen i Hellested, som skal hjælpe på at styrke økonomien. (Arkivfoto)

Forretningsnyt: I Hellested er der så stor opbakning til den lokale brugs, at Coop har givet grønt lys til, at butikken i folkemunde kan kaldes for Dejli’Brugsen.

Men et netop afholdte borgermøde viste, at der er brug for mere end et positivt navn.

Stort fremmøde

Det var brugsbestyrelsen, der havde indkaldt til mødet, for selvom butikken har fået en kæmpe skønhedsbehandling med hjælp fra Strøby-kolleger, og selvom Brugsen har fremgang, så skal der mere til, hvis eksistensen skal sikres, fortæller bestyrelsesmedlem Karen Secher, der sammen med resten af bestyrelsen var glad og taknemmelig for et flot fremmøde af cirka 120 Hellested-borgere.

Og de var der alle sammen; babyer, unge, gamle og et solidt fremmøde af Brugsens ungarbejdere og ansatte. Først fik cirka 60 gæster forloren hare og citronfromage i Hellesteds ugentlige fællesspisning, før man tog fat på hvordan man sikrer fremtiden for Dagli´Brugsen.

Fra loft til bolig

Formand Iben Favrbo bød velkommen og fortalte om tingenes tilstand, hvor der skal omsættes for 3.000 mere dagligt, hvis der skal komme overskud og rum til yderligere forbedringer.

Omsætningen skal øges fra årlige cirka 9 millioner til mindst 10, og bestyrelsen ville gerne høre, hvilke ideer kunderne har og hvordan opbakningen er. Hun understregede, at målet er indenfor rækkevidde, for der er masser af energi og loyalitet, men der skal altså flere penge i kassen.

Opbakning og ideer fik hun i overvældende omfang. Lars Asserhøj var ordstyrer, og der var mange hænder i vejret. Et af de forslag, der fik stor opbakning, var renovering af et ubenyttet lofts-areal, der skal blive til lejlighed, som kan give en stabil lejeindtægt. Forslaget indeholdt muligheder fra konkret fundraising til donation af materialer og arbejdstimer, og forslagsstiller Niels Juul Jensen mindede om, at en Brugs i Hellested betyder omkring 15 procent for egnens husværdi, men at det vigtigste er, at bevare den af hensyn til fællesskabet. Det fik stor applaus.

Reklamer til pensionister

Der kom forslag om mange andre initiativer: oprettelse af en støtteforening, måltidskasser, som er næsten klar til servering, reklamepladser og sponsorering i Brugsen, ugentlige markedsdage med særlige varer som grønne planter, tekstiler og andre nonfood-varer.

Der var ligeledes forslag om arbejdsgrupper, der kan stå for løbende vedligehold, græsslåning, vareture, vareopsætning og andet, der kan lette personalet. Som en af kunderne sagde: ”Der er altså nogle pensionister, der keder sig lidt. Vi skal lave en selvstyrende gruppe, der kan bistå”. Andre mindede også om elefanten i rummet: ”Vi må starte indkøbene i vores egen Brugs og så supplere andre steder, når enkelte varer ikke haves. Ikke omvendt! Måske skal vi turde sige: Det er længe siden, jeg har set dig i Brugsen…”, lød det fra debatten.

Køb ind efter åbningstid

En anden gentagen ide handlede om ubemandet åbning. Flere foreslog, at man via sin app eller andet kort skal kunne gå ind i Brugsen udenfor åbningstid og købe ind. Der skal selvfølgelig være overvågning i de tomme timer, men det fungerer fint andre steder, f.eks. på biblioteker.

Det er sket i Sengeløse på Sjælland, hvor Dagli’Brugsen tester sin første ubemandede dagligvarebutik, hvor Coop-appen giver adgang til at handle uden for normal åbningstid.

Det og alle de andre forslag vil bestyrelsen nu arbejde videre med. Og der vil løbende blive informeret om initiativerne, forsikrede formand Iben Favrbo. Hun kunne takke et fremmøde på mere end 100 nye og gamle kunder for en meget varm opbakning.

– Nu har bestyrelsen fået mange både langsigtede og hurtigt realiserbare ideer at arbejde med, lød det fra Iben Favrbo.
sky

 

Skriv en kommentar