(Last Updated On: 17. november 2021)

Lang dags nat mod magten:
Venstre pegede på Socialdemokratiets spidskandidat

KV21: På trods af et blåt flertal efter kommunalvalget på Stevns, endte forhandlingerne med, at Venstre vendte ryggen til resten af blå blok, og pegede på partiets fireårige samarbejdspartner Socialdemokratiet.

Klokken blev 03 natten til onsdag den 17. november da to trætte forhandlingsledere, Anette Mortensen og Henning Urban Dam, indgik en samarbejdsaftale, som giver Socialdemokratiet borgmesterposten. (Foto: Klaus Slavensky)

Forhandlingssamenbrud førte til borgmesterskift

De to blokke startede forhandlingerne hver for sig, men hurtigt besøgte konservative rødt bloks værelse, og kort efter blev Enhedslisten sendt ud, og de radikale, Socialdemokratiet, SF og de konservative sad tilbage.
Ifølge Stevnsbladets kilder havde de konservative opnået en aftale med rød bloks partier, da Venstre sendte en sms til forhandlingsleder Henning Urban Dam, som forlod lokalet, for blot at komme tilbage og erklære, at der ikke blev nogen aftale, fordi Venstre havde peget på ham som borgmester.

En blå-rød opposition

Mikkel Lundemann forlod lokalet sammen med en utilfreds radikal og SF, og erklærede overfor pressen, at de konservative nu er i opposition.
Efter forlydender skulle DF havde peget på Anette Mortensen som borgmester og Nyt Stevns på Mikkel Lundemann, men sådan gik det ikke.
Der er således et flertal med alene Socialdemokratiets og Venstres 10 stemmer, og de øvrige partier udgør nu en splittet opposition: Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, Konservative og de Radikale.
Inden onsdag morgen blev en foreløbig aftale om udvalsformandsposter indgået, og her opnåede Venstre at forhandle sig til hele tre formandsposter i betydningsfulde udvalg.

sky

Skriv en kommentar