(Last Updated On: 6. januar 2020)

Efter Steen S. Hansens udmelding om, at han trækker sig som politisk leder af Socialdemokratiet op mod næste kommunevalg, melder Henning Urban Dam Nielsen sig nu på banen som kandidat til at overtage posten som borgmesterkandidat.

Af Henrik Fisker

Henning Urban Dam Nielsen går efter at blive borgmesterkandidat for Socialdemokratiet.

Stevns: Hvis ellers partiets menige medlemmer bakker op, kan det meget vel blive Henning Urban Dam Nielsen, der skal stå i spidsen for den socialdemokratiske liste ved næste kommunevalg i november 2021.

– Jeg har skrevet til bestyrelsen, at jeg ønsker at stille op, bekræfter Henning Urban Dam Nielsen på Dagbladets forespørgsel.

Hans udmelding kommer efter, at den nuværende gruppeformand og viceborgmester Steen S. Hansen forrige mandag offentliggjorde, at han efter 12 år som politisk leder træder tilbage. Han fortsætter som menigt medlem af gruppen og genopstiller ved kommunevalget, hvor han håber at fortsætte som formand for Børn, Unge og Læringsudvalget (BUL).

Henning Urban Dam Nielsen er 51 år, uddannet skolelærer, gift med to voksne børn og bosat i Holtug. Frem til sommerferien 2019 var han afdelingsleder på Strøbyskolen – en stilling, som han efter eget ønske fratrådte for at tage et sabbatår og bruge mere tid på sit politiske arbejde.

Seks års politisk erfaring

Han har siddet i Kommunalbestyrelsen i seks år og har siden sidste kommunevalg været formand for Social og Sundhedsudvalget.

Læs resten af artiklen i onsdagens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar