(Last Updated On: 15. oktober 2018)

Der kan være tre hold i gang på samme tid, to i det store og ét hold i varmtvandsbassinet. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Hver tirsdag er der kompenserende svømmeundervisning under LOF Stevns (Liberalt Oplysnings Forbund) i Stevnsbadet.

Denne dag fra kl. 9 bliver hallen fyldt med rullestole, gangstativer, benproteser og andre hjælpemidler, når omkring 200 borgere dagen igennem deltager på et af LOF Stevns’ svømmehold.

Omkring 65 af holddeltagerne er nemlig tilmeldt via den kompenserende svømmeundervisning, hvilket vil sige, at de, grundet et fysisk handicap eller en mental udfordring som for eksempel vandskræk, er visiteret af Stevns Kommune og dermed kan deltage gratis i undervisningen i op til tre år. Herefter kan man fortsætte på holdet mod betaling, og det vælger mange at gøre.

Fra venstre er det skoleleder John Dalsgaard Jensen, formand for LOF Stevns Ole Green og tidligere elev, nu frivillig hjælper i vandet Viktoria Marx. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Til at tage imod er: tre svømmeundervisere, to medarbejdere, som hjælper til med omklædning og bad, 22 frivillige, der hopper med i bassinet samt livreddere fra Stevnsbadet.

Populært tilbud

Det var Marianne Larsen, der tilbage i 1977 præsenterede idéen for daværende – og nuværende formand – for LOF Stevns, Ole Green.

Året efter fik LOF bevilling til 10 timers undervisning, og i august 1978 startede et hold med Marianne Larsen som svømmeleder. Det blev fra start en succes og udviklede sig med flere timer og nye hold.

De første mange år foregik undervisningen i den ’gamle’ svømmehal i Store Heddinge.

Da Stevnsbadet i 2012 blev indviet med et varmtvandsbassin kunne LOF udvide med yderligere hold, for mange med gigtlidelser eller andre sygdomme kan kun deltage i svømmeundervisningen, når vandet har en højere temperatur end de typiske 26-27 grader. Nu kunne de også deltage.

Her er det svømmeleder Gurli E. Beck Olsen. Hun underviser fortsat, men er nu undervejs med at overgive den praktiske ledelse til Ester Groth. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Efter 20 år som svømmeleder, gav Marianne Larsen svømmelederansvaret videre til Gurli E. Beck Olsen, som i dag tyve år senere, stadig underviser og står for den praktiske ledelse. De to andre undervisere er Gurlis datter, Pernille Beck Nielsen og svømmeskoleleder i SHS-Stevns, Tine Engelsted Jensen.

Ledige pladser

Der er mange forskellige hold at vælge imellem: Vandtilvænning, vandgymnastik, handicaptræning/parkinson, rygtræning, et hold for dem, som gerne vil have pulsen op og tabe sig et par kilo, vandmotion for udviklingshæmmede samt svømning for begyndere.

Trods populariteten er der i øjeblikket ledig plads på enkelte af holdene. Man kan læse mere om de forskellige hold og se, hvor der er ledige pladser på lof.dk/stevns under kurser/svoemning. Man kan også kontakte skoleleder John Dalsgaard Jensen på e-mail stevns@lof.dk eller tlf. 30829012.
rmh

Læs også: De uundværlige frivillige 

og da de frivillige i 2016 modtog handicapprisen.

Skriv en kommentar