(Last Updated On: 11. november 2019)

Stevns: ’Hent din pakke, når du står og venter på bussen’, står der i en pressemeddelelse fra trafikselskabet Movia, virksomheden Nordic Infrastructure og Stevns Kommune. De vil i fællesskab forsøge at gøre det lettere at kombinere kollektiv transport med nogle af de andre gøremål, man har i løbet af en dag.

Derfor bliver der forsøgsvis sat pakkebokse op ved fem udvalgte togstationer og busstoppesteder i Stevns Kommune. De fem steder er valgt, fordi de bruges af flest passagerer på vej til og fra arbejde eller fritidsaktiviteter.

Det drejer sig om følgende lokationer: Busstoppesteder i Valløby, Holtug og Højerup samt de to lokaltogstationer i hhv. Jernbanegade i Store Heddinge og Hårlev Stationsvej i Hårlev.

To af boksene er allerede blevet stillet op, det er ved busstoppestederne i Valløby og Holtug. De resterende tre sættes op i starten af det nye år.

Vælg nærboks ved netkøb

Ved de to stoppesteder, hvor der blev opsat nærbokse i uge 42, kan man allerede nu aktivt vælge at få leveret sin pakke. Man skal blot vælge levering til nærboks i check-ud, når man bestiller en vare på nettet – det gælder foreløbigt alle de hjemmesider, der tilbyder levering til nærboks.

– Nærboksen er et godt initiativ, og i Stevns Kommune er vi glade for at være med til at afprøve konceptet med de lokale pakkebokse opsat ved knudepunkter for den kollektive trafik og ved busstoppesteder i nogle af kommunens landsbyer. Vi håber, at vores borgere vil tage godt imod dette nye tilbud, som kan være med til at gøre det lettere både at sende og afhente pakker, siger Flemming Petersen (V), der er formand for Plan- Miljø- og Teknikudvalget i Stevns Kommune.

Om Nærboks

Det er virksomheden Nordic Infrastructure, der har udviklet konceptet ’Nærboks’.

Nærboks skal gøre hverdagen mere bekvemmelig for danskerne ved at levere deres pakker så tæt på deres bopæl som muligt.

Nærboksene ved de udvalgte stoppesteder og togstationer evalueres efter seks måneder. Viser det sig at være en succes, vil Movia og Nordic Infrastructure sammen se på, om det giver mening at udvide nærboks til flere kommuner.

Nordic Infrastructure er ejet af PostNord og Swipbox.

Skriv en kommentar