(Last Updated On: 14. december 2021)

Sådan siger en nytilflyttet familie om Stevns, som synes, at Store Heddinge er den positive udgave af Korsbæk.

Af Klaus Slavensky

Stevns: Ejendomsmæglere fremhæver ofte Stevns for kommunens naturskønne omgivelser nær skov, eng, vand, så har Stevns tilsyneladende det hele.

Men det var ikke primært disse grønne oplevelsesmuligheder som trak, da ægteparret Bente og Henrik Svensson sendte flyttevognen mod Stevns.

Henrik og Bente Svensson er nytilflyttere og glade for at komme ’indenfor døren’ på Stevns. (Foto: Klaus Slavensky)

STU Horisonten trak

Det er en anden, og mere alvorlig, årsag til at valget faldt på Store Heddinge, hvor familien flyttede til den 17. september i år.

– Vores 17-årige søn er autist, og han var så heldig at få en plads på STU Horisonten, som har beskæftigelse og botilbud til unge, der har behov for særligt tilrettelagt undervisning, fortæller Bente Svensson.

– Han havde været gennem et uheldigt ophold på en efterskole, og da vi så, at Horisonten har pædagoger og lærere med speciale i autismespecifik pædagogik, så undersøgte vi det nærmere, tilføjer Henrik Svensson.

Ægteparret fandt ud af, at Horisontens faglige univers favnede bredt. Det sociale er i højsædet, og institutionen har nærmest indtaget Store Heddinge og omegn med socioøkonomiske tiltag som vaskeri, hoteldrift, butik, havebrug og meget andet.

De unge har også mulighed for at komme i praktik hos stevnske virksomheder såvel som i Stevns Kommune.

Forelsket i købstaden

Familien boede tidligere i Solrød, og tog på flere ture til Stevns og primært Store Heddinge for at udforske området.

– Vi besluttede os faktisk hurtigt. Byen er jo dødhamrende hyggelig. Den er ikke for stor for vores søn, og han er også tryg her, og han bruger byen, siger Henrik Svensson.

– Ja, vi blev lidt småforelsket i købstaden, som er en positiv udgave af Matadors Korsbæk. Og vores søn har brug for nærhed, også til os, så derfor flyttede vi med, forklarer Bente Svensson.

– Her er jo vanvittigt hyggeligt og her er gode spisesteder. Folk hilser på os på gaden, selv om vi ikke kender hinanden. Det er det, som denne by kan. Det gjorde man ikke i Solrød, supplerer Henrik Svensson.

Jul og nytår på Stevns

Forældre og søn har netop været til et evalueringsmøde på STU Horisonten og sønnen fik ros og han er faldet godt til og er populær blandt sine nye kammerater.

– Horisontens forstander, Paw Koch, har altså en tryllestav og kan sætte alt muligt i gang. Det øvrige personale er dygtige og professionelle, så vi er meget trygge ved at vores søn er i deres varetægt, fastslår Henrik Svensson.

– Men på nuværende tidspunkt bor han hos os, har tæt til Horisonten, og meningen er, at han nu skal i praktik på Hotel Klinten og bagefter starte i receptionen på Horisontens nye hotel i Algade, lyder det fra Bente Svensson.

Familien deltog med stor fornøjelse i STU Horisontens julebasar på det nye hotel i sidste uge, og selvfølgelig skal jul og nytår fejres i det nye hjem i Store Heddinge, hvorfor også resten af familien er inviteret til Stevns.

– Stevns er propfuld af spændende historie og oplevelser. Vi har ikke fået overblik endnu, men vi bor jo tæt på det lokalhistoriske arkiv, så måske man skulle starte der, eller ovre i kirken, eller, eller …, der er masser af muligheder, som vi glæder os til at tage hul på, slutter Henrik Svensson.

Skriv en kommentar