(Last Updated On: 25. maj 2018)

Her er nogle af mændene samlet foran huset på Blommevej. Det var inden der kom nyt tag på. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Strøby: Det er, hvad man kan finde på Blommevej 3, hvor Mænds Mødesteder Stevns holder til.

Og onsdag den 13. juni mellem kl. 11 og 17 er foreningen sammen med Stevns kommune vært i huset, for der skal Men’s Health Week fejres.

Temaet for dagen er »Mænds sundhed i hverdag og politik«.

Ulighed mellem kønnene

– Vi vil selvfølgelig gerne være med til at ændre på den ulighed i sundhed, der er mellem mænd og kvinder. Uligheden betyder, at mænd i Danmark lever 3 til 13 år kortere end kvinder og også er mere ramt af alvorlige sygdomme, siger Birgitte E. Schmidt, der er leder for kommunens sundhedsfremme og forebyggelse.

– Det skyldes blandt andet, at mænd opdager sygdomme for sent. En måde at blive mere opmærksom på, hvordan man har det, er ved at være en del af et fællesskab, siger hun.

Fællesskab og omsorg

– Mænds Mødesteder Stevns er sådan et fællesskab, hvor mændene kan finde på at puffe lidt til hinanden og sige – “Gå nu til lægen, vi gider ikke se dig hænge sådan” – hvis de opdager, at der er én, der går og skranter, eller som ikke dukker op i huset på Blommevej, som han plejer, siger Per Jensen fra Mænds Mødesteder Stevns.

– Kom og oplev vores fællesskab, se hvad vi laver – og hvad du selv kan lave, opfordrer han.

Servicetjek

I dagens anledning vil madholdet stå klar med grillmad, sponseret af kommunen. Kommunens sundhedskonsulenter, en fysioterapeut og en fodterapeut kommer også på besøg, så det er muligt at få foretaget et lille “serviceeftersyn” af kroppen eller tjekke hvor stærk man er.

Jack Schytt kommer med forskellige droner og viser dem i luften.

Og der er mere at fejre, nemlig husets nye tag, det nybyggede handicaptoilet og så er der også kommet en handicaprampe. Rampen er fra det gamle genoptræningssted Vallø Strand og er sponseret af Morten Jul, direktør for Interplan, der planlægger at bygge nye boliger på grunden.
rmh

Skriv en kommentar