(Last Updated On: 22. juli 2019)

Lyderslev: Mandag i sidste uge havde 14 hestepiger meldt sig til Hestens Dag i Stevns 4H under Aktiv Sommer.

Mødestedet var på Lyderslev Stræde 5, hos formanden for Stevns 4H, Lene Ingleby, der lægger jord og faciliteter til flere af klubbens aktiviteter. Her er både heste og ponyer, syv styk i alt, samt folde, stald, ride- og agilitybane samt et klubhus, hvor der undervises i teori.

Teori, praksis og bålhygge

Dagen startede med en god snak om hestens anatomi og sygdomme, og deltagerne lærte om både kolik, influenza og forfangenhed. På den teoretiske del af programmet var også røgt og pleje. Deltagerne fik god lejlighed til at afprøve plejen i praksis med strigling af de ædle dyr.

– Og så har vi også talt om, hvordan man skal være sammen med hesten. For eksempel skal man huske at tale til den, så den ved, at man er der, som en af deltagerne forklarede.

Der blev også løbet agility på klubbens agilitybane, og endelig var der god mulighed for at få en – eller flere – trækture rundt på banen.

Dagens sluttede med snobrød over lejrbål, grillede pølser og saftevand – og en masse hestesnak og hygge.

Flere aktiviteter

Stevns 4H, der organisatorisk hører til under 4H Øst, har eksisteret i over 20 år, de sidste tre år med Lene Ingleby som formand. Oprindeligt var der to 4H’er, hhv. Tommestrup og Sydstevns, men de blev lagt sammen til Stevns 4H for 8 år siden.

Her kan man året rundt melde sig på et eller flere af de fire forskellige aktive hold, som foreningen tilbyder: Der er smådyrsholdet (kaniner, marsvin mm.), et hundehold, et hestehold og endelig et hobbyhold, hvor der bliver malet, strikket, klippet og klistret. På de øvrige hold bliver der undervist i dyrene anatomi, pleje og meget andet, og hvert år drager underviserne sammen med de unge afsted på dyrskuer rundt om på Sjælland, bl.a. i Roskilde og Bregentved.

En del af medlemmerne har netop været til børnemusikfestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg, der har været afholdt to uger med madskole og snart skal tre af de lidt ældre børn fra Stevns 4H til nordisk træf på Bornholm. Her deltager ialt 1.200 børn i alderen 14 til 25 år. Udover Danmark er der også deltagelse fra Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen, så der bliver rig mulighed for at prøve nye aktiviteter, knytte nye venskaber og øve sig på det engelske sprog.

Ledige pladser

I uge 33 starter de fire hold op igen – med hest om mandagen, smådyr om tirsdagen, hund om torsdagen og hobby om lørdagen. Hverdagsholdene er fra kl. 18, mens det kreative hold om lørdagen er fra kl. 11-13.

Der er ledige pladser på alle fire hold, og vil man gerne melde sig på eller høre mere, kan Lene Ingleby kontaktes på tlf. 50502881.

Det koster 450 kroner for et aktivt årsmedlemskab, der også giver adgang til holddeltagelse.
rmh

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar