(Last Updated On: 25. oktober 2019)

Sopranen Hanne Brønd Holst går all-in når hun synger middelaldersange. Her sammen med organisten. Karsten Gyldendorf. Det er Gyldendorf til venstre. (Pressefoto)

Musik: Hildegard von Bingen. Ringer der en klokke? Den hellige Hildegard så?

Sankt Hildegard af Bingen var en bemærkelsesværdig kvinde, født i 1098 i Bermersheim, død i 1179. Tysk abbedisse, mystiker, forfatter, læge og komponist.

Koncert 7. nov. kl. 19

Hvorfor al denne snak om Hildegard, som blev kaldt middelalderens mest betydningsfulde kvinde og som korresponderede med mange mænd i magtfulde stillinger, bl.a. paven og kejseren.

Fordi en anden bemærkelsesværdig kvinde, sopranen Hanne Brønd Holst, optræder med Hildegards sange ved en koncert torsdag den 7. november kl. 19 i Enderslev Kirke.

Middelaldersange

Hanne Brønd Holst har gennem 18 år specialiseret sig i at synge Hildegards sange.

Hanne Brønd Holst har sunget i mere end 30 år. Hun har bl.a. sunget med vokalensemblet Ars Nova og været solist i flere forskellige sammenhænge.

Hendes speciale i Hildegard von Bingen har ført hende vidt omkring, bl.a. til kirker i hele Danmark, Tyskland, Sverige og Frankrig, men også til Hjerl Hede, Øm Kloster og Stege Sildemarked, hvor der hvert år holdes middelalderfestivaler.

Et étmandsorkester

I 2017 indledte Hanne Brønd Holst et samarbejde med organist Karsten Gyldendorf, der til daglig er ansat ved Herlufsholm kirke i Næstved.

Han blev som15-årig organist ved Vejlø Kirke, og blev kandidat fra konservatoriet i København i 1990, og har studeret musik i Paris.

Orglet er et fantastisk énmandsorkester, der altid har fascineret mig, siger han.

Og denne fascination kan man opleve ganske gratis når Hanne Brønd Holst og Karsten Gyldendorf lader orgel og stemme suse i Enderslev Kirke den 7. november, som er nøjagtig en måned efter, at Hildegard i 2012 blev ophøjet til kirkelærer i den Romerskkatolske kirke

sky

 

Skriv en kommentar