(Last Updated On: 27. december 2019)

Kurt Kubek (billedet) har sammen med Rise Larsen lavet sin første cd. (Privatfoto)

Musik: Landsbyen Lund har meget at byde på: En idyllisk havn, et mindesmærke om „Slaget ved Lund”, som fandt sted i december 1676 under den skånske krig, og så er der Kurt Kubek, som har en lang karriere bag sig som vaskeægte hippie.

Kom til Lund og lyt

Lund er også kendetegnet ved, at der kun er en vej, Lund Gade, hvor man kan gå forbi en række dejlige huse på sin vej ned til havnen, og lytte.

Og hvis vinduet står åbent i nr. 12, så lyt. Og hvis der kommer musik ud på sangens vinger, så sid ned på bænken overfor huset, og lyt.

Eller køb den spritnye cd „Kurt Kubek”, som er en lokal udgivelse med inspiration fra store navne som C.V. Jørgensen og Kim Larsen, og med et strejf af Eik Skaløe og Steppeulvene fra de fjerne hippietider.

Debut som 74-årig

Det er i Lund Gade 12, hvor byens helt egen troubadur, Kurt Kubek øver sin musik.

En mand, der i en alder af 72 år, og efter et par års arbejde med stoffet, nu udgiver sit første album.

Kurt Kubek har været første generations-christianit, maskinarbejder, og musiker i et omrejsende cirkus, og så har han sunget med i Hold-on Koret på Stevns.

– Musikken har altid været med mig, først som trommeslager, siden som guitarist og allersenest hvor egne sange er begyndt dukke op, fortæller Kurt Kubek.

10 numre er det blevet til, som er præget af kærlighed til musik og ganske enkel “lyst til at gøre folk glade”, som Kurt selv udtrykker det.

Optræder med sangene

Sangmaterialet er blevet formet gennem et langt øveforløb, og er til sidst indspillet i Rise Studie i Ingerslev ved Hårlev.

Derfor er Rise Larsen også stærkt repræsenteret som rutineret guitarist og korsanger på flere af numrene.

Kurt Kubek og Rise Larsen optræder overalt på Sjælland med de nye sange plus en række klassikere, og skulle man være forhindret i at tage en byvandring i Lund, så kan cd’en rekvireres direkte fra kurt.kubek@gmail.com, og den koster en 50’er.

sky

 

Skriv en kommentar