(Last Updated On: 11. april 2019)

Kåre Johannessen i fuld ornat, her ved Historiske Dage i København. Historikeren er kendt fra TV Øst, og har også medvirket i DR’s Historiequizzen.

Lille Heddinge: Der er en spændende foredragsaften i vente i Lille Heddinge Forsamlingshus, når Kåre Johannessen taler om Stevns i historien, og historien på Stevns.

Det sker torsdag den 25.april kl.19 til ca. 21.30.

Den venlige, bløde knold

Kåre Johannessen er en dansk historiker, forfatter, foredragsholder og tv-vært. Han har været museumsinspektør på Vikingeborgen Trelleborg og herefter på Middelaldercentret.

Og hans oplæg om Stevns lyder tiltrækkende:

„Stevns, den venlige, bløde knold på Sjællands østkyst, har været beboet af mennesker gennem mange tusind år, og skønt de for længst er borte har fortidens beboere efterladt sig en lang række spor og vidnesbyrd.”

Ikke kun tant og fjas

Vi ved alle, at Stevns vandt landsdækkende berømmelse i 1828, med syngespillet ”Elverhøj”, men tant, fjas og løjer var nu ikke det, der havde kendetegnet halvøen mest i historien, lyder det fra foredragsholderen.

I middelalderen affødte kongsgården i Store Heddinge én af de mest interessante kirker i hele landet, med tråde helt ned til den Hellige Stad Jerusalem, og før det var vikingefyrsten Rolf draget ud fra Faxe, og havde vundet sig et helt hertugdømme i Frankrig; et hertugdømme, der nogle generationer senere ligefrem skulle ændre hele verdenshistorien.

Konger og troldfolk

Kåre Johannesens foredrag ser nærmere på nogle af de mange spændende fortællinger fra Stevns, som historien kan byde på.

– Vi hilser på både konger og bønder, præster og troldfolk, og på jøder på flugt fra nazisterne, og vi får at se, at Stevns ikke blot er smuk, men i høj grad også spændende, siger formanden for forsamlingshuset, som står for arrangementet, Rikke Bindslev.

Man skal tilmelde sig senest den 20. april til formand@lilleheddingeforsamlingshus.dk eller mobil 2099 0357.

Betaling forud 150,- kr. for ikke medlemmer og 125,- kr. for medlemmer.
sky

Skriv en kommentar