(Last Updated On: 28. juli 2021)

Hårlev: De fleste kender nok historien om elefanten og musen, og nu kan Stevns skrive sig ind i eventyrenes Hall of Fame med dramaet om køerne og bierne.

Græsset er grønnest …

»Der var så dejligt ude på landet«… og det skete på Faxevej i Hårlev. Seks køer gik nok så fredeligt på en eng. Men så slap det friske græs op. Men det var der råd for. Køerne opdagede, at der var masser af grønt på nabogrunden. Og hvad betyder et solidt hegn for store, stærke køer i deres bedste alder?
Bulder, brag og bras. Muhen, brølen og vild brummen. Så var den forhindring overstået. Troede de seks køer. For bag hegnet gemte Jørgen Larsens bigård sig. Han er mangeårig biavler, indehaver af HF-butikken I Hårlev, og desuden medlem af kommunalbestyrelsen for Nyt Stevns. Og han har lært sine bier det politiske håndværk, at forsvare sig mod de store.

De små mod de store

Så pludselig fik køerne otte ben, som Odins hingst Sleipner, og tog dem alle på nakken, med en masse sure bier efter sig.
For cirka 80.000 bier kan godt skræmme meget større dyr end dem selv, også selv om en bi vejer godt 1 gram og en ko i snit 400 kilo.
Slaget mellem køer og bier efterlod foruden en anselig mængde kolort, som røg ud af de panikkede dyr, en smadret bigård, ødelagte hegn og bistader.

Unhappy ending

Og da ikke alle historier har happy ending, så går de mange tusinde bier den visse død i møde uden dronning, og 6-7 år gamle avlsstammer er kaput, og der går nogle år før Jørgen Larsen igen kan høste honning til salg.
Og det er ganske vist; det kan køernes ejermand og dennes forsikringsselskab bevidne.
Snip, snap, mule.

sky

 

(Foto: Jørgen Larsen)

Skriv en kommentar