(Last Updated On: 24. juni 2021)

Svend Gønge Foreningen på besøg i riddersalen på Gjorslev Slot. (Privatfoto)

Gjorslev Slot: Seks medlemmer af Svend Gønge foreningen fra Lundby kiggede onsdag aften i sidste uge indenfor i riddersalen på Gjorslev Gods, hvor de fortalte drabelige historier om sagnfiguren og folkehelten Svend Poulsen, også kaldet Gøngehøvdingen.

Arrangøren, Nyt Stevns, melder om en udsolgt sal og beskriver i en pressemeddelelse aftenen som en oplevelse, der i fineste grad matchede de fine dragter og gjorde historiefortællingen levende.
Lokale islæt kom også til udtryk, blandt andet i fortællingen om Gøngehøvdingens tro væbner Ib, født Laurits Hemmingsen, der stammer fra Lyderslev. Han led den triste skæbne at blive fanget af svenskerne ganske kort før krigens afslutning, og han blive henrettet bare to dage før krigen endte.

Det var en fin genfortælling af den gamle historie, som de fleste af os er barnefødt og opvokset med, lod arrangørerne oplyse i pressemeddelelsen.

Aftenen blev både indledt og afsluttet med klassiske musikalske indslag af Jacob Shaw fra Scandinavian Cello School og Roberta Verna på violin.

Roberta Vera har for øvrigt lige vundet koncertmester pladsen i Copenhagen Phil ved en konkurrence afholdt i Tivoli.

Efterfølgende var der rundvisning på slottet ved godsforvalter Carsten Jacobsen.

Skriv en kommentar