(Last Updated On: 6. august 2018)

(Foto: Østsjællandsk Museum)

Rødvig: Weekenden den 11. og 12. august starter med et brøl på Stevnsfort, når Piranhaen starter op. Det sker, når Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forening fremviser mange af deres flotte og velbevarede køretøjer fra koldkrigstiden.

På scenen er der om lørdagen opvisning med russiske specialstyrker; Spetsnaz. Under jorden er der mulighed for at få det kolde gys på en guidet tur i de unikke, underjordiske gange som Stevnsfortet er bygget over.

Tag også familien med på en vandretur i terrænet og oplev de mange gamle køretøjer sammen med de mere specielle crashtender, PMV-ambulancer og meget andet.

Demente og krigsveteraner er særligt inviterede

Arrangementet sker i samarbejde med Kulturland, et kulturregionalt forskningsprojekt, som tilbyder kultur- og naturoplevelser til borgere, der normalt ikke kommer på museerne. Målet og hensigten med Kulturland er at tilføje øget livskvalitet til hverdagen, hvis man er i en sårbar situation.

I Kulturland samarbejder tre museer med fagpersoner i seks kommuner, organisationer, foreninger, skoler m.fl. om at skabe aktiviteter, som giver medborgere i sårbare situationer og deres pårørende en pause, hvor de lærer og samtidig får nye trædesten. Aktiviteterne skal ses som et blanketfrit supplement til de mere lineære processer, som man ofte tilbydes af det etablerede system.

Weekenden på Stevnsfortet er netop et rigtig godt eksempel på, hvordan et arrangement kan involvere flere grupper af borgere, som normalt ikke kommer ud til museerne.

Der er udsendt invitationer til alle krigsveteraner og demente borgere i kulturregionen.
– Vi har sendt invitationerne til demensafdelingerne i alle seks kommuner samt til de fire krigsveterancaféer, der er i regionen, oplyser Bo Rasmussen fra Østsjællands Museum, som håber at begge grupper vil benytte sig af tilbuddet.

Men alle er velkomne til en dag med brøl og kolde gys på Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som begge dage holder åbent fra kl. 10 til 18.

Skriv en kommentar