(Last Updated On: 23. marts 2022)

Røde Kors Stevns koordinerer den lokale frivilligindsats

Stevns: Mange private borgere har et stort ønske om at hjælpe de ukrainske flygtninge, som i den kommende tid vil ankomme til landet. Det gælder også stevnsborgere, som allerede på forskellig vis har lavet private indsamlinger, tilbudt husly mm.

Susanne Lintrup og Sanne Aborg foran Røde Kors butikken i Algade i Store Heddinge. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hjælpelysten er fortsat høj, men det kan være svært at finde ud af, hvordan og med hvad, man bedst kan hjælpe. Derfor har frivillige i Røde Kors Stevns påtaget sig den koordinerende opgave og arbejder i disse dage på højtryk for at etablere og opbygge en ressourcedatabase, som skal give et overblik over alle de ressourcer og frivillige tiltag, som borgerne på Stevns gerne vil byde ind med.

– Der er for eksempel rigtig mange, som gerne vil donere tøj, men det er vigtigt at få et overblik over, hvad der bliver brug for, og det ved vi ikke, før der ankommer flygtninge til kommunen, fortæller frivillig i Røde Kors Stevns, Sanne Aborg, der varetager den overordnede koordination.

Hun fortæller videre, at der ikke er lagerplads nok til de mange velmenende donationer. Ønsket er derfor at få registreret flere specifikke oplysninger, såsom aldersgrupper og tøjstørrelser. Så kan tøjet indhentes, hvis der bliver brug for det

– Du kan melde ind til os, hvad du gerne vil donere, så registrerer vi det og kontakter dig, hvis vi får brug for det, fortæller Sanne Aborg.

Indsatsten er inddelt i tre overordnede kategorier:

  • Materiel hjælp som tøj, legetøj og møbler.
  • Praktisk hjælp såsom tolkning, jobtilbud, rundvisning i lokalsamfundet mm.
  • Sociale tiltag som for eksempel fritidstilbud og invitation til spisning mm.

– Desuden arbejder vi på, at hver familie fra Ukraine, der kommer her til Stevns, får tilknyttet en venskabsfamilie, som gerne vil bruge tid på at lære familien at kende og være behjælpelige med de forskellige praktiske udfordringer, der kan opstå, når man havner i et nyt land, fortæller Sanne Aborg.

Nogle har allerede meldt sig med donationer af tøj, mens andre har budt ind med forskellige fritidsaktiviteter såsom rytmik for børn og sportslege for børn. En har også tilbudt sine russiske sprogkundskaber.

Formand for Røde Kors Stevns, Susanne Lintrup fortæller, at Røde Kors Stevns også hjælper med at møblere og gøre fællesområderne på Mandehoved klar til de nye familier. Det sker i samarbejde med de andre velgørenhedsorganisationer, der også er aktive i Store Heddinge: Café Stevnen, Lions Stevns og formentlig også Folkekirkens Nødhjælp.

Vil man som borger i Stevns Kommune gerne hjælpe, kan man ringe eller maile til Sanne Aborg på tlf. 21827701, e-mail sanneaborg@gmail.com. Alternativt kan Susanne Lintrup kontakts på tlf. 2149448 eller e-mail slintrup@gmail.com.
rmh

Skriv en kommentar