(Last Updated On: 16. april 2019)

For børn under fattigdomsgrænsen, for bedre normeringer i daginstitutionerne og for nej til besparelser i Stevns Dagskole

Stenene til venstre for hovedindgangen repræsenterer eleverne på Stevns Dagskole. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Store Heddinge: Har man haft et ærinde på rådhuset i Store Heddinge i de seneste par uger, er man blevet mødt af både røde hjerter og malede sten ved indgangen.
Til venstre for indgangen blev der torsdag den 11. april lagt en sten fra hvert enkelt barn på Stevns Dagskole, som de hver især har pyntet. Stenene er lagt for at minde politikere i Stevns Kommune om, at der er små mennesker bag tallene, der vil blive ramt hårdt af de eventuelle nedskæringer, der i øjeblikket bliver diskuteret blandt politikerne.

 

Disse sten, til højre for hovedingangen, er lagt af forældre til børn i stevnske daginstitutioner. 

Den anden samling af sten, der ligger til højre for indgangspartiet, er en opfølgning på de demonstrationer imod minimumsnomeringer og for bedre vilkår for børn i landets daginstitutioner, som fandt sted den 6. april landet rundt.
Her har forældre lagt sten med deres børns navn og #HVORERDERENVOKSEN.

Endelig er – også til højre for indgangen, lidt længere fra bygningen – sat en lille skov af pinde med røde hjerter, hvorpå der står ’Stop fattigdom nu’. Det er Næstehjælperne, der den 16. marts valgte at lave en stor aktion, hvor hvert af de 64.500 fattige børn i Danmark blev synliggjort med et hjerte. De mange hjerter blev opsat i en kæmpe, samlet hjertemosaik i Fælledparken i København.

 

Hvert hjerte er ét barn i Stevns kommune, der lever under fattigdomsgrænsen.

Hvert eneste af de 64.500 hjerter er håndlavet af op mod 200 Næstehjælpere, som har knoklet løs igennem flere måneder.

Hjerterne foran rådhuset symboliserer ét barn i Stevns Kommune, som lever under fattigdomsgrænsen.

På facebook-siden ’64500 hjerter for Danmarks fattige børn’ står der om ’Næstehjælperne’, at det er:
Et landsdækkende netværk, hvor hjælp og protest går hånd i hånd. På baggrund af regeringens vedtagelse af fattigdomsreformerne (kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen) dannedes Næstehjælperne i 2016. Hver dag hjælper mennesker i Danmark hinanden med at skaffe mad, tøj og andre fornødenheder til de, der er ramt af reformerne.
rmh

Skriv en kommentar