(Last Updated On: 11. oktober 2019)

Deltagerne fik sved på panden med mund til mund indblæsning samt hjertemassage for alle mand i ti minutter. De ti minutter skulle symbolisere tiden indtil tilkaldt redning (112) kunne komme frem. (Privatfoto)

Strøby: I januar sendte Mænds Mødesteder Stevns (MMS) en ansøgning til Edrington Fonden Skotland med ønsket om tilskud til at få en hjertestarter til foreningens hus på Blommevej.

– For at kunne sikre en alarmsituation som et hjertestop, ønsker vi at kunne være på første hånd med redning, fortæller Per B. Jensen fra MMS, der gennem årene har sendt mange ansøgninger afsted til diverse fonde, således også denne til den skotske fond.

– Det er afgørende, at vi selv har en hjertestarter, da der er for langt til andre i vores by, og det er ældre, der passer på ældre – der er ikke tid nok i en nødsituation til at hente redningsmateriel fra andre steder, uddyber Per B. Jensen.

MMS har for tiden 96 medlemmer mellem 55 år og 85 år, som benytter sig af huset og aktiviteterne på Blommevej.

28 på kursus

Det positive svar på ansøgningen løb ind på sundhedsdagen den 12. juni, hvor den danske repræsentant for fonden, Dennis Andersen, ringede og fortalte, at MMS var blevet indstillet. Måneden efter modtog MMS 40.000 kr. fra Edrington Fonden, og i august blev der så indkøbt en hjertestarter, som nu er opsat på Blommevej 3.

I sidste uge deltog 28 af mændene i et fire timer langt kursus i Førstehjælp og Hjertestarter – med ét kursus om formiddagen for den ene halvdel af mændene og endnu et efter frokost for de resterende. Instruktør var Carsten Enevold, som gennemgik hjertelungeredning.
MMS takker for den flotte donation og føler sig nu mere klar til situationen, der forhåbentligt aldrig kommer.
rmh

Skriv en kommentar