(Last Updated On: 22. februar 2019)

Den røde hjertestarter hænger lige ved indgangsdøren og busstoppestedet ved Dagli-Brugsen i Hellested. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Hellested: Nu har Hellested fået endnu en hjertestarter til byen. Den er blevet sat op ved et af byens samlingspunkter, Dagli’Brugsen – også kaldet Dejli’Brugsen – på Bygaden 18.

Mange lokale firmaer og foreninger har bidraget til byens nye hjertestarter.

Hjertestarteren er en såkaldt 24/7, hvilket vil sige, at der er adgang til den døgnet rundt, idet den er sat op udenfor på butikkens facademur.

Byens anden hjertestarter – som også er tilgængelig døgnet rundt – sidder ved indgangen til Hellestedhallen, der ligger i tilknytning til Hellested Friskole og Børnehus.

Ifølge hjertestarter.dk er der nu 75 hjertestartere på Stevns, hvoraf der er adgang døgnet rundt til 55 af dem.

Men der er muligvis flere hjertestartere end registreret på siden, da det er op til ejerne af hjertestartere selv at få registreret deres hjertestartere på Hjertestarter-Netværket. Og det kan være med til at redde liv, da kun registrerede hjertestartere er synlige for 1-1-2, der kan guide til dem, så flere kan overleve et hjertestop.

Registreringen finder sted på hjertestarter.dk, og her oplyser man, at det kun tager 10 minutter at registrere en hjertestarter.
rmh

Sponsorerne er mange og tæller både virksomheder og foreninger.

Skriv en kommentar