(Last Updated On: 11. februar 2021)

Foreningsliv: Det med at arbejde hjemmefra under coronaens svøbe, er ikke kun alvor for den enkelte, men også for de mange foreninger på Stevns, der lever af aktiviteter for og med os alle.

Virtuelle møder

Preben Hansen, her ved en af Hjertestierne i Solgårdsparken i Strøby Egede, savner aktive kolleger i Hjerteforeningen på Stevns. (Arkivfoto)

Foråret er på vej og det, at vi i sandhed lever i den virtuelle tidsalder, vil også afspejle sig i foreningernes kommende generalforsamlinger, således også for Hjerteforeningen Stevns.

– Under normale forhold ville vi nu nærme os det tidspunkt, hvor langt de fleste foreninger skal til at afvikle deres årlige generalforsamling, siger den lokale formand Preben Hansen og forklarer videre:

– Men da det i disse coronatider ikke er muligt at mødes rent fysisk, skal generalforsamlingerne afvikles virtuelt. Men det er så absolut langt fra alle, der er fortrolige med denne kontaktform, hvorfor mange naturligt nok vil ”stå af” allerede i forbindelse med en invitation, lyder hans hjertesuk.

Aktiviteter i fare

Et andet hjertesuk fra Preben Hansen drejer sig om, at Hjerteforeningen har svært ved fastholde entusiasmen, når aktivitet på aktivitet må aflyses grundet corona-restriktioner.

– Vi står derfor i en akut situation, hvor vi har brug for personer, som har tid og lyst til lidt bestyrelsesarbejde for Hjerteforeningen lokalt. Lykkes det ikke at få besat de ledige bestyrelsesposter, må foreningen gå i dvale, hvilket bl.a. vil få følgende lokale konsekvenser: Ingen tilsyn med vores hjertestier eller motionsredskaber, ingen udlagte foldere ved vore hjertestier, ingen motionsbingoer, herunder ingen nytårsmarch, ingen blodtryksmålinger, ingen oplysende arrangementer, intet samarbejde med f.eks. andre patientforeninger, lyder det triste budskab fra en af Stevns’ over 200 foreninger.

Preben Hansen håber derfor, at der blandt foreningens medlemmer eller lokale borgere, er nogen, der vil melde positivt tilbage til ham og Hjerteforeningen og tilbyde lokal hjælp, stor eller lille, som han udtrykker det.

Preben Hansen, kan kontaktes for nærmere oplysninger: mail: hyl25/elvercom.dk samt på telefon: 56286837.

Vil genskabe gnisten

Hjerteforeningens folk er ikke de eneste frivillige, som har det svært for tiden.

Daglig leder i Stevns Frivillighedscenter, Lena Bjerrum Bach, oplyser, at det for mange af foreningerne er en tung tid at komme igennem. Det kan være svært at holde humøret oppe hos både frivillige og medlemmer, når så mange ting må aflyses, og når man ikke må mødes, siger hun.

– Men vi oplever også, at nogle af vores foreninger kaster sig ud i nye ting, og for første gang prøver at holde bestyrelsesmøder online. Så midt i den svære tid, lærer vi også nyt. Mange bruger vores gratis webinarer, som er kurser på nettet, hvor der bliver undervist i, hvordan vi kan holde møder og f.eks. generalforsamlinger over nettet. Så selvom meget er sat i stå, vokser der også stille og roligt nye ting frem og nye måder at mødes på og gøre ting på, siger hun og tilføjer optimistisk:

– Vi tror dog også, at der venter os alle et ekstra stykke arbejde på den anden side med at genskabe gnisten og engagementet i det frivillige arbejde. Foråret, lyset og vaccinationerne hjælper os heldigvis godt på vej, slutter Lena Bjerrum Bach, som gerne hjælper foreningerne med at få styr på det virtuelle.
sky

Skriv en kommentar