(Last Updated On: 26. juli 2016)

Se stemningsbillederne fra weekendens truckerstævne og kræmmermarked i Lyderslev. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

LYDERSLEV: Med blå himmel, strålende sol og en let brise i den dejlige sommervarme viste vejret sig fra sin bedste side ved det netop afholdte Stevns Truckerstævne og Kræmmermarked.

Omkring 7.000 gæster valgte at kigge forbi idrætspladsen i løbet af de tre dage, som arrangementet løber over. Det er færre besøgende end sidste år, hvilket der kan være flere årsager til.

– Det har naturligvis betydet, at nogle af de gæster, som plejer at besøge os, er taget på sommerferie. Det gode vejr betød også, at landmændene havde travlt med at høste, siger Bernhard Petersen, og Leif Christensen supplerer:

– Til gengæld har vi haft en del børnefamilier og turister, som lagde vejen forbi. Jeg har talt med både englænderne og svenskere, og de var vildt begejstrede over at være her, siger han.

Omkring 70 truckere, 40 kræmmere, Ankers Tivoli og levende musik i teltet sørgede for underholdningen weekenden igennem. Ifølge de to arrangører blev fredagen »lidt tynd«, mens traktortrækket lørdag eftermiddag og aften blev et af de store trækplastre, efterfulgt af The Roosters og Torben Lendager, som sluttede aftenen af i et fyldt telt på pladsen.

Også helikopterturene var populære. Pilot og indehaver af Heli Company, Gry Hemmersam, kunne oplyse, at alene om lørdagen havde 50 personer benyttet sig af muligheden for at se det smukke stevnske landskab lidt fra oven.

Traditionen tro blev det gratis sildebord om søndagen også et tilløbsstykke, og her stod Duo Visti for den musikalske underholdning.

– Men varmen gjorde, at folk gik ind i teltet for at få deres sildemad, men de gik hurtigt ud igen. Det var simpelthen for varmt at sidde derinde, siger Bernhardt Petersen.

Selvom regnskabet ikke er gjort op endnu, er de to arrangører alt i alt godt tilfredse.

– Selve arrangementet er kørt perfekt og vi er tilfredse. Vi vil gerne takke de mange frivillige, som har hjulpet til, Truckerklubben Slinger, Faxe Traktortræk og sponsorerne. SLR leverede en rigtig god stemning med live-radioudsendelser fra pladsen. Sikkerhedsfolkene gjorde det godt og havde ikke de store problemer. Og Sydstevns’ badmintonungdom skal også have stor ros for deres oprydning af pladsen, slutter de to arrangører.

Om næste års truckerstævne bliver i pinsen eller sommerferien, er endnu ikke besluttet.

– Det afhænger af flere forhold, blandt andet hvornår vi kan få tivoliet, og hvad der eller sker på Sjælland i den weekend. Det skal vi nu til at kigge på, siger Leif Christensen.
rmh

 

 

 

Skriv en kommentar