(Last Updated On: 5. september 2022)

Det kan være helt ok med vindmøller ude på havet. Men vi risikerer, at det ender med den ene kæmpe vindmøllepark efter den anden hele vejen op og ned langs de stevnske kyster, og ikke mindst langs Stevns Klint, som bekendt er verdensarv. Dertil kommer at mange grundejere vil opleve, at deres ejendomme falder i værdi.

Siger kommunalbestyrelsen først ukritisk ja til de projekter, der nu er på vej, som især De Radikale, SF og Enhedslisten ønsker, så siger vi også ja til at kæmpemøller bliver placeret meget tæt på Stevns Klint.

Når vindmøllerne har udtjent deres værnepligt, så vil de blive skåret/savet over og så bliver de stående. Er det godt? Det vil jeg tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved.

Så, ok til vindmøller herfra, men de skal placeres langt ude på havet.

Vindmøllerne skal – efter min opfattelse – meget længere ud på havet, så de ikke ødelægger Stevns Klint, havmiljøet osv.

At passe på naturen handler også om, hvor man placerer solcellerne, vindmøllerne mm.

Diskussionen i kommunalbestyrelsen handler ikke om, hvorvidt man er for eller imod vindmøller. Debatten handler om, hvor langt ude på havet, de skal placeres.

Derfor er det godt, at borgmesteren og et bredt flertal har sat sig for at have en kritisk indgangsvinkel til de forslag, som der er på bordet.

Den linje bør vi fastholde. Vindmøller på ml. 200-300 meter placeret ml. 3,5 til 8 km. fra kysten er af indlysende årsager ødelæggende for den danske og stevnske natur.

Martin Henriksen
Medlem af kommunalbestyrelsen
Partiuafhængig

Skriv en kommentar